Forlig på vej i striden om landsholdsprofils spillertilladelse

Line J√łrgensen ser ud til at f√• sin spillertilladelse fra Rum√¶nien, inden Team Esbjerg √•bner s√¶sonen 22. august.

Et halvt √•rs kontraktstrid med h√•ndboldlandsholdets Line J√łrgensen i en hovedrolle ser ud til snart at v√¶re slut.

If√łlge TV 2 SPORT's oplysninger er der t√¶t p√• at blive indg√•et et forlig mellem Line J√łrgensen, hendes tidligere klub CSM Bucuresti og hendes nye klub Team Esbjerg. Et forlig, som if√łlge rum√¶nske kilder betyder, at CSM Bucuresti frigiver den danske landsholdsspillers spillertilladelse og accepterer hendes skifte til Team Esbjerg. 

28-√•rige Line J√łrgensen rejste i sommerpausen hjem til Danmark og Team Esbjerg efter tre s√¶soner i den rum√¶nske storklub, som hun vandt Champions League med for to √•r siden. Men rum√¶nerne har ikke villet frigive Line J√łrgensens spillertilladelse. De deler ikke danskerens og hendes r√•dgiveres opfattelse af fortolkningen af en bestemt klausul i Line J√łrgensens kontrakt, der g√¶lder til sommeren 2019.

Danskerens lejr mener, at klausulen giver Line J√łrgensen ret til at afbryde kontrakten √©t √•r f√łr tid. Rum√¶nerne mener derimod, at klausulen kun g√¶lder, hvis begge parter er enige om at bruge den.

Tabte sagen i Rumænien

Derfor har CSM Bucuresti i m√•nedsvis fastholdt, at klubben skal have en overgangssum, f√łr Line J√łrgensen f√•r lov at spille for en anden klub. Ellers vil rum√¶nerne indberette Line J√łrgensen til det europ√¶iske h√•ndboldforbund EHF for at bryde reglerne ved at have kontrakt med flere klubber samtidig.

I februar fastslog Bucurestis  sportsdirekt√łr Nicolae Luca endda overfor TV 2 SPORT, at han skulle have "500.000 euro eller s√•dan noget" for at slippe danskeren. Senere har sportsdirekt√łren dog sagt, at prisen var ment som en joke. Overgangssummen i forliget ender da ogs√• if√łlge TV 2 SPORT's oplysninger p√• under en tiendedel af det bel√łb. 

Line J√łrgensen og hendes r√•dgivere har if√łlge TV 2 SPORT's rum√¶nske kilder fors√łgt at g√• rettens vej for at f√• hendes spillertilladelse, men i det rum√¶nske h√•ndboldforbunds f√łrste retsinstans fik CSM Bucuresti medhold.

Siden har Dansk H√•ndbold Forbund bedt det europ√¶iske h√•ndboldforbund EHF om at g√• ind i sagen, men hvis EHF √•bner en sag, kan der - fordi en dom vil kunne appelleres flere gange i EHF-systemet - g√• flere m√•neder, f√łr der falder en endelig dom. Og mens en sag k√łrer, vil Line J√łrgensens spillertilladelse v√¶re l√•st, og hun risikerer ikke at kunne spille for Team Esbjerg f√łr langt inde i den nye s√¶son. 

Kan spille Super Cup uden spillertilladelse

Line J√łrgensen skal have sin spillertilladelse p√• plads inden for de n√¶ste otte dage, hvis hun skal v√¶re med i Team Esbjergs f√łrste kamp i s√¶sonen, som er den 22. august ude mod 1. divisionsholdet Hadsten i pokalturneringen. 

Derimod kan hun godt spille for Team Esbjerg i Super Cuppen den 26. august mod K√łbenhavn H√•ndbold uden en spillertilladelse, da Super Cuppen ikke er en officiel kamp arrangeret af Dansk H√•ndbold Forbund (DHF). Det bekr√¶fter DHF over for TV 2 SPORT. 

DHF st√•r kun bag pokalturneringen og kampene i HTH Go Ligaen. Super Cuppen er arrangeret af klubbens egen organisation Divisionsforeningen og er derfor ikke en officiel kamp. 

TV 2 SPORT har fors√łgt at f√• b√•de Line J√łrgensen og hendes r√•dgivere, Team Esbjerg og CSM Bucuresti i tale om sagen, men ingen af parterne har √łnsket at kommentere de nuv√¶rende forhandlinger om et forlig.