Håndbold

Forlig på vej i striden om landsholdsprofils spillertilladelse

Line Jørgensen skiftede til Team Esbjerg i sommerpausen, men landsholdsspilleren tidligere klub i Rumænien har stadig hendes spilletilladelse Liselotte Sabroe / Scanpix Denmark

Line Jørgensen ser ud til at få sin spillertilladelse fra Rumænien, inden Team Esbjerg åbner sæsonen 22. august.

Et halvt års kontraktstrid med håndboldlandsholdets Line Jørgensen i en hovedrolle ser ud til snart at være slut.

Ifølge TV 2 SPORT's oplysninger er der tæt på at blive indgået et forlig mellem Line Jørgensen, hendes tidligere klub CSM Bucuresti og hendes nye klub Team Esbjerg. Et forlig, som ifølge rumænske kilder betyder, at CSM Bucuresti frigiver den danske landsholdsspillers spillertilladelse og accepterer hendes skifte til Team Esbjerg. 

28-årige Line Jørgensen rejste i sommerpausen hjem til Danmark og Team Esbjerg efter tre sæsoner i den rumænske storklub, som hun vandt Champions League med for to år siden. Men rumænerne har ikke villet frigive Line Jørgensens spillertilladelse. De deler ikke danskerens og hendes rådgiveres opfattelse af fortolkningen af en bestemt klausul i Line Jørgensens kontrakt, der gælder til sommeren 2019.

Danskerens lejr mener, at klausulen giver Line Jørgensen ret til at afbryde kontrakten ét år før tid. Rumænerne mener derimod, at klausulen kun gælder, hvis begge parter er enige om at bruge den.

Tabte sagen i Rumænien

Derfor har CSM Bucuresti i månedsvis fastholdt, at klubben skal have en overgangssum, før Line Jørgensen får lov at spille for en anden klub. Ellers vil rumænerne indberette Line Jørgensen til det europæiske håndboldforbund EHF for at bryde reglerne ved at have kontrakt med flere klubber samtidig.

I februar fastslog Bucurestis  sportsdirektør Nicolae Luca endda overfor TV 2 SPORT, at han skulle have "500.000 euro eller sådan noget" for at slippe danskeren. Senere har sportsdirektøren dog sagt, at prisen var ment som en joke. Overgangssummen i forliget ender da også ifølge TV 2 SPORT's oplysninger på under en tiendedel af det beløb. 

Line Jørgensen og hendes rådgivere har ifølge TV 2 SPORT's rumænske kilder forsøgt at gå rettens vej for at få hendes spillertilladelse, men i det rumænske håndboldforbunds første retsinstans fik CSM Bucuresti medhold.

Siden har Dansk Håndbold Forbund bedt det europæiske håndboldforbund EHF om at gå ind i sagen, men hvis EHF åbner en sag, kan der - fordi en dom vil kunne appelleres flere gange i EHF-systemet - gå flere måneder, før der falder en endelig dom. Og mens en sag kører, vil Line Jørgensens spillertilladelse være låst, og hun risikerer ikke at kunne spille for Team Esbjerg før langt inde i den nye sæson. 

Kan spille Super Cup uden spillertilladelse

Line Jørgensen skal have sin spillertilladelse på plads inden for de næste otte dage, hvis hun skal være med i Team Esbjergs første kamp i sæsonen, som er den 22. august ude mod 1. divisionsholdet Hadsten i pokalturneringen. 

Derimod kan hun godt spille for Team Esbjerg i Super Cuppen den 26. august mod København Håndbold uden en spillertilladelse, da Super Cuppen ikke er en officiel kamp arrangeret af Dansk Håndbold Forbund (DHF). Det bekræfter DHF over for TV 2 SPORT. 

DHF står kun bag pokalturneringen og kampene i HTH Go Ligaen. Super Cuppen er arrangeret af klubbens egen organisation Divisionsforeningen og er derfor ikke en officiel kamp. 

TV 2 SPORT har forsøgt at få både Line Jørgensen og hendes rådgivere, Team Esbjerg og CSM Bucuresti i tale om sagen, men ingen af parterne har ønsket at kommentere de nuværende forhandlinger om et forlig.