Sæson 1 efter tabet af ligaens største profil

TV 2s håndboldeksperter Trine Nielsen og Bent Nyegaard varmer op til håndboldsæsonen og gennemgår samtlige hold dag for dag frem til premieren.

Klub: Herning-Ikast Håndbold

Placering sidste sæson: 5

Bud på placering i denne sæson: 4

Første sæson udenfor FCM-regi og med nyt logo på brystet er, hvad klubben på heden går i møde, men i håndboldverden er det ikke det, man snakker om, når snakken falder på Kristian Kristensens tropper.

Det er derimod, at det er år et efter Veronica Kristiansen. Motoren fra Norge har taget springet til storklubben Györ og efterlader et stort hul i klubben - og faktisk også i ligaen.

I krogene hører jeg delte meninger om Herning-Ikast Håndbolds kommende sæson. Nogle tror, at holdet ikke kan løfte savnet af verdensstjernen, og andre er sikre på, at klubben - som altid - er at finde i toppen af ligaen.

Jeg hører klart til de sidste.

Bevares, jeg kan sagtens se, at Veronica Kristiansen er svær at erstatte, ja nærmest umulig, men jeg ser også muligheder i nordmandens afgang.

Gennem sidste sæson så vi i perioder Helene Fauske spille virkelig flot håndbold og drive det midtjyske angrebsspil med både gode finter og afslutninger. Med tiden kommer hun til at vokse som en værdig afløser for Veronica Kristiansen.

FCM, undskyld Herning-Ikast Håndbold har før været gennem processen med at komme sig over tabet af en leder. Selv løftede Kristiansen blandt andet arven efter Nycke Groot på fineste vis. Så det kan altså godt lade sig gøre.

Har gjort de to bedste indkøb

Jeg ser dog ikke Fauske på helt samme niveau, som da Veronica Kristiansen overtog fra Groot. Til gengæld bliver Fauske flankeret af en mere homogen trup, end Kristiansen var i sidste sæson. Herning-Ikast har ganske enkelt gjort sæsonens to bedste indkøb i Stine Skogrand og Sarah Iversen.

Skogrand har gennem sin tid i Silkeborg-Voel vist, at hun er en af de bedste spillere i ligaen, og hun bliver spændende at følge i en sæson, hvor vi måske får hende at se som playmaker. På den måde bliver der også mere plads til Louise Burgaard på højre back. Læg dertil at Tonje Løseth er tilbage efter sin fodskade, og at Trine Troelsen har overstået sin graviditet. Bagkæden er med andre ord slagkraftig i det midtjyske.

I Sarah Iversen får holdet lukket det gabende tomrum, det havde på stregen i sidste sæson. Det får en kæmpe betydning.

De kommer til at spille hurtigt og klogt angrebsspil. Anderledes kan det ikke være, når jeg kigger på typer som Fauske, Skogrand og Troelsen. De har alle playmaker-genet i sig, altså den hurtige spilopfattelse og evne til at læse modstanderen og agerer derfra. I det spil vil både Burgaard, Løseth og unge Emilie Steffensen falde godt ind.

Til sidst kan man jo ikke nævne dette mandskab uden også at pege på en faktor, der bare altid gør sig gældende. Her er der ikke tale om de store armbevægelser, vild trænings-deltagelse eller store udbrud, men simpelthen bare om tysk grundighed - Sabine Englert. Målmanden der bare bliver ved med at give til den danske liga. Ja, der har måske være en lille nedgang de seneste par sæsoner, men klasse fornægter sig ikke, og jeg tror, Englerts betydning for Herning-Ikast igen i år bliver udslagsgivende.