Håndbold

Efter stor forvirring: Ribe-Esbjerg henter norsk landsholdsspiller

Ribe Esbjerg henter den 22-årige bagspiller Hermann Vildalen i Drammen HK på en fireårig aftale. Det er klubbens 11. nye spiller inden sæsonstarten.

Efter stor forvirring blev det torsdag officielt: Hermann Vildalen skal i den kommende sæson spille i den danske håndboldliga og tørne ud for Ribe-Esbjerg på en treårig kontrakt.

- Det bliver stort. Jeg glæder mig meget. Nu er det endelig kommet på plads, så nu glæder jeg mig bare til at spille håndbold igen, siger Hermann Vildalen til TV 2 SPORT.

Den 22-årige nordmand var en stor profil i sit hjemlands liga, hvor han spillede for vicemestrene Drammen HK. I begyndelsen af april fik han landsholdsdebut ved Golden League-turneringen, og blandt andet derfor forventer den vestjyske klub sig meget af sin nye bagspiller.

- Hermann er et kæmpe talent. Han har i den norske liga flere gange vist, hvor dygtig han er. Men også på det norske landshold har han været meget, meget stærkt spillende i blandt andet forårets kampe, siger Ribe-Esbjergs eliterådsformand, Sune Agerschou, og uddyber:

- Og så har han nogle af de forcer, som vi savner lidt på vores hold. Han har noget højde og fysik, er en dygtig angrebsspiller, og han er også en fabelagtig forsvarsspiller.

Spekulationer og forvirring

Torsdag var der håndtryk og smil og en officiel præsentation af Hermann Vildalen, i weekenden var den gode stemning afløst af forvirring. Her annoncerede Drammen på sin hjemmeside, at klubben var kommet frem til en aftale med Ribe-Esbjerg, der betød, at Vildalen skiftede med øjeblikkelig virkning.

11 nye spillere til Ribe-Esbjerg

 • Hermann Vildalen (Drammen HK)
 • Jacob Heinl (Flensborg-Handewitt)
 • Anders Christiansen (Faaborg HK)
 • Magnus Søndenå (Haslum HK)
 • Runar Karason (TSV Hannover)
 • Simen Schønningsen (Ballingen)
 • Gunnar Jonsson (Kristianstad)
 • Nicolai Pedersen (Nordsjælland)
 • Kasper Kvist (HSG Wetzlar)
 • Søren Rasmussen (Bjerringbro-Silkeborg)
 • Søren Haagen (KIF Kolding)

Det passede bare ikke. I hvert fald ikke, hvis man spurgte Ribe-Esbjerg-lejren.

- Jeg er meget overrasket over, at de melder det ud. Vi har henvendt os og sagt, at vi gerne vil have ham. Men jeg har ikke været involveret i nogen forhandlinger. Vi ønsker ham, men vi er ikke enige endnu, sagde bestyrelsesmedlem og storsponsor i Ribe-Esbjerg Johnny Nim til TV 2 SPORT.

Cheftræneren for Drammen, Kristian Kjelling, fortalte efterfølgende, at det drejede sig om formaliteter, før Vildalen var fortid i klubben. Disse formaliteter ser altså nu ud til at være faldet på plads.

- Efter flere dages spekulationer og en lidt for hurtig pressemeddelelse i Norge er den nu god nok, skriver Ribe-Esbjerg på sin hjemmeside og sætter dermed punktum for den sag.

Den 11. nye spiller

I sommer skiftede Ribe-Esbjergs største profil, Jacob Holm, til Bundesligaen og Füchse-Berlin. Siden har den vestjyske klub forsøgt at fylde hullet, som den danske landsholdsspiller har efterladt. Det har betydet tilgang af hele 11 spillere.

- Vi satser stort. Vi en ide om, at vi inden for de næste to-tre år skal skabe et meget godt hold i den danske liga og et hold, som kan klare sig europæisk. Derfor er vi nødt til at bygge sten oven på det i forvejen ganske udmærkede grundlag, vi har haft, siger Sune Agerschou.

Hermann Vildalen er den 11. spiller i rækken, og det faktum gør bestemt ikke skiftet mindre attraktivt for den talentfulde bagspiller.

- Der er mange nye og flere, som er i samme situation som mig. Det betyder, at Ribe-Esbjerg satser og har lyst til at komme frem. Det har jeg lyst til at være med til, så det er bare godt, siger Vildalen.

Ribe-Esbjerg tager hul på sin sæson den 1. september i kampen mod Mors-Thy.