Håndbold

- Hun kan virkelig gøre det onde ved et hold

TV 2s håndboldeksperter Trine Nielsen og Bent Nyegaard varmer op til håndboldsæsonen og gennemgår samtlige hold dag for dag frem til premieren.

Klub: Silkeborg-Voel

Sidste års placering: 7 

Bud på placering: 8

Det er lige før, jeg har lyst til at undskylde på forhånd. Når jeg skal spå, hvordan det enkelte hold klarer det hver eneste sæson, så har jeg en tendens til at have svært ved at placere Silkeborg-Voel.

Det kommer meget vel også til at ske i år. I mine øjne vil det være et lucky punch at få placeret Silkeborg-Voel, Randers HK, NFH og Viborg helt korrekt. Så jeg kaster mig bare ud i det og uddeler kvajebajere til trænerne på holdene, hvis det viser sig, at jeg skyder helt forkert.

Silkeborg-Voel har skiftet meget ud i truppen til den kommende sæson og især holdets farvel til Stine Skogrand bliver svær at overvinde. Ligesom Jette Hansen også har haft enorm betydning for holdet.

Når det så er skrevet, synes jeg faktisk, at de har formået at handle rigtig fint ind til den kommende sæson. Der vil stadig være meget ansvar på Sofie Bæk Andersens skuldre, men jeg tror, hun kan bære det. Sidste sæson var hendes bedste i ligaen. Selvom hun stadig spiller med meget fart og stor risiko, var hun i næsten alle kampe en klar plusspiller. Det, tror jeg godt, hun kan gentage.

Nye og markante profiler i den grønne trøje er Jane Schumacher og Susann Müller. Jeg glæder mig meget til at se, hvordan Jakob Andreasen og Ole Jensen får integreret de to spillere i Silkeborg-Voels spilfilosofi.

Jane Schumacher er om nogen en type, der kan følge med i Bæks høje tempo, og det bliver spændende at se de to spillere på banen samtidig. Ligesom det bliver spændende at se, hvordan Schumachers niveau er efter udlandseventyret i Frankrig.

Susann Müller har over mange sæsoner vist et højt niveau, men er også en spiller, der kan skabe (og har skabt) røre i andedammen i en del af de klubber, hun har været forbi. Jeg glæder mig til at se, hvordan hun falder ind på holdet. Hun er en rigtig vindertype og en fremragende skytte, der virkelig kan gøre det onde ved et forsvar og en målmand, når først hun er oppe i det høje gear.

På trods af de markante udskiftninger, tror jeg, spillet bliver meget af det samme som de foregående sæsoner; bygget op om et solidt midterforsvar med Fangel/Iversen og derefter lynhurtigt spil op af banen, som virkelig rammer de hold, der ikke er klar i returløbet. For synes vi ,det gik hurtigt med Sofie Bæk Andersen sidste sæson, så bare vent til hun får følgeskab af Schumacher.

Der, hvor jeg ser Silkeborg-Voel falde i kvalitet, er simpelthen fraværet af Skogrand, som jeg nævnte i starten. Hun har spillet på så højt og stabilt et niveau i både forsvar, kontra, angreb og returløb, at det nærmest er en umulig opgave at løfte. Plus hun har været en 60 minutters spiller i næsten alle kampe. Det er grunden til, at jeg tillader mig at placere Silkeborg-Voel nederst af den ovennævnte gruppe og dermed på en ottendeplads.