Håndbold

EM- og OL-guldvinder vender hjem til Danmark næste sommer

Mads Christiansen har tidligere spillet på det danske landshold. Janek Skarzynski / Scanpix Denmark

Mads Christiansen, som sagde fra til landsholdet efter OL 2016, er enig med en dansk klub om et skifte efter denne sæson.

Tre år i østtyske Magdeburg er nok for den danske håndboldspiller Mads Christiansen.

Manden, der har spillet både EM- og OL-guld hjem til Danmark, kommer også selv hjem til Danmark, som han forlod for to år siden. Ifølge TV 2 SPORTs oplysninger er han nået til enighed med Aalborg Håndbold.

- Det kan jeg ikke hverken bekræfte eller afkræfte på nuværende tidspunkt. Jeg er nået til enighed med en klub, men der er nogle små formaliteter, der skal på plads, og dem håber jeg på at finde tid til at komme hjem og få styr på, og kort der efter vil det være muligt at melde noget ud, siger han.

Ifølge TV 2 SPORTs kilder var forhandlingerne med fynske GOG, som har kontraktudløb på Niclas Kirkeløkke efter sæsonen, også ganske fremskredne, inden de blev afbrudt.

Når den sæson, som starter i disse uger, er overstået, har Christiansen spillet tre år i den benhårde tyske Bundesliga. Og så er han klar til at vende hjem sammen med sin familie.

- Det er selvfølgelig en beslutning, der er flere tråde i. Selvfølgelig er der nogle spændende udfordringer i at komme hjem til den danske liga. Jeg skal spille i en klub, hvor man spiller med, hvor det er sjovt. Hvor man spiller med om mesterskabet og samtidig kommer ud i Europa og gør en god figur der, siger han til TV 2 SPORT.

- Så er der samtidig den familiære del, hvor jeg har to børn at tænke på, og jeg har også en kone, der har et arbejde, som også gerne skal holdes ved lige inden for en overskuelig årrække. Og så det afsavn, man har til familien og venner, som jo er på lang afstand.

Sammenlagt giver tingene en beslutning: Tre år som udlandsprofessionel er nok for den 32-årige højreback.

- Så efter nogle gode år i udlandet, så tænker jeg, det er det rigtige for os at komme lidt tættere på det hele igen her fra næste sommer af.

Farvel til det hårde østtyske

I sin tid i Magdeburg, hvor han dannet dansker-trio med målmanden Jannick Green og venstrebacken Michael Damgaard, har han spillet med i de hårdeste kampe og fået de ypperste udfordringer.

- Det har været en rigtig fed oplevelse. Bare det der med at prøve den kultur og det lidt hårde miljø, der er omkring det. Jeg har jo været i Magdeburg, en østtysk klub, hvor man ikke tager så let på tingene. Alt skal være sat i system og være ordentligt, og man træner meget hellere en gang for meget end en gang for lidt. Og så bare det med at have spillet de sjove kampe i Bundesligaen og EHF Cuppen, hvor vi desværre ikke har vundet, men har været med helt fremme. Vi har slået både Kiel, Flensborg og Rhein-Neckar på hjemmebane, så det har været fedt, og der har jeg heldigvis et år endnu til at få flere af oplevelser.

- Det har jeg egentlig ikke gjort mig så mange tanker om, og det betyder jo nok, at min status er uændret. Jeg tror, jeg holder fast i, at det er et overstået kapitel for mig. Det forestiller jeg mig ikke, at det her kommer til at ændre på. Altså man skal jo aldrig sige aldrig, det har jeg også lært. Men jeg forestiller mig ikke, at det kommer til at gøre det store forskel, at jeg spiller i Danmark i stedet for Tyskland.