OL-guldvinder bliver en kæmpe gevinst for oprykkerne

TV 2s håndboldeksperter Trine Nielsen og Bent Nyegaard varmer op til håndboldsæsonen og gennemgår samtlige hold dag for dag frem til premieren.

EH Aalborg

Sidste års placering: Nummer 1 i 1. Division – direkte oprykning

Bud på placering i denne sæson: Nummer 13

Der var engang, hvor damehåndbolden larmede meget i Aalborg. Dengang i midten af nullerne stod den på verdensstjerner, et fyldt Gigantium og enorme armbevægelser. Det var en sjov tid – og desværre også en drøm der ikke kunne holde luft i særlig lang tid. Siden dengang har gode kræfter arbejdet på at bygge damehåndbolden i den nordjyske by op igen. Nu er det endelig lykkes, og Aalborg har igen et hold i landets bedste række – men denne gang uden Harley Davidson på banen under indløb, uden slagsang optaget i fornemt studie (Vi’ the Sharks – google bare musikvideoen og få et godt grin) og uden kæmpelønninger til udenlandske spillere.

Den største stjerne i EH Aalborg er indkøbet af træner Karen Brødsgaard. Den dobbelte OL-guldvinder er hentet fra et job som assistent i herreklubben Allingsås, og det bliver fedt at følge Brødsgaard som cheftræner. Hun er en af de største indpiskere og humørbomber, jeg har spillet med, og jeg er sikker på, at hun bliver en kæmpe gevinst for oprykkerne.

Foran sig har hun en stor opgave i at få spillet holdet sammen, så de vænner sig til tempoet i ligaen. Jeg tror, holdet vil være at finde i den tunge ende af ligaen, hvor jeg spår en lille gruppe hold, der skal kæmpe om placeringerne for at undgå nedrykning.

En trup med fine muligheder

Når jeg kigger på den nordjyske trup, så synes jeg faktisk, at de har rigtig fine muligheder. Jeg glæder mig blandt andet til at se Julie Aagaard i ligaen igen. Højrebacken har altid haft masser af potentiale, men hun har ikke helt indfriet det på den store scene – bliver det mon i denne sæson, hvor hun er en af holdets helt store profiler? Julie Aagaard er vel, sammen med Karen Brødsgaard, den eneste i truppen, der også var med dengang, der var koblet et DH efter Aalborg.

Holdet har også fået tilført endnu en venstrehåndet spiller, nemlig fløjspilleren Anne Brinch-Nielsen, der kommer til fra Esbjerg. Hun gjorde en fornem indsat i det vestjyske, og jeg kunne godt forstille mig, at hun også bliver en af dem, der kommer til at trække overskrifter i den nordjyske klub.

Sidst men ikke mindst så glæder jeg mig til at se Laura Damgaard i ligaen igen. Hun var en af dem, jeg lagde mærke til i Skanderborg, da de sidst var i ligaen, og hun har været en stor profil i 1. Division. Det bliver spændende at se, om udviklingen fortsætter for talentet.

_

_

Nørresundby Idrætscenter skal ligge gulv til EHs bestræbelser på at blive i ligaen, og jeg tror at Brødsgaard ukuelige fighterevne og humør nok skal smitte af på holdet – men jeg har svært ved at se, Aalborg præstere over hele sæsonen. Derfor spår jeg dem 13.-plads i den kommende sæson. – men det bliver tæt i bunden, hvor jeg tror, fire hold kommer til at ligge og kæmpe om placeringerne fra 10-14.