Håndbold

'Bette Balkan' må kigge langt efter slutspillet

TV 2s håndboldeksperter Trine Nielsen og Bent Nyegaard varmer op til håndboldsæsonen og gennemgår samtlige hold dag for dag frem til premieren.

Klub: Mors-Thy Håndbold

Sidste sæsons placering: 9

Bud på placering: 11

Det er ikke copypaste, men faktum er, at det i dag – 21. august 2018 - er netop et år siden, at jeg skrev noget lignende og placerede Mors-Thy Håndbold på en 11. plads.

Så slemt gik det nu ikke for Søren Hansens drenge. 9. pladsen kom i hus, og det endda med lige så mange point som Århus på den livsvigtige 8.-plads.

Med min Mors-Thy-historik in mente kan det virke vovet igen at placere morsingboerne på 11.-pladsen, men hvo intet vover, intet vinder.

Cheftræner Søren Hansen går ind til sin anden sæson, og han er blevet endnu mere overbevist om – hvad han godt vidste i forvejen – at hans hold er et arbejderhold. Talent og håndbold-knowhow er der rigeligt af, men uden de to f’er, 'fight' og 'fællesskab', rækker det ikke blandt de bedste.

En gammel kending skal være identifikationen på netop fight og fællesskab. Målmanden med de længste jubelscener i dansk håndbold, Søren Pedersen, vender ’hjem’ efter afstikkere til både Aalborg og Skjern. Pedersen skal nok give den gas, men det er meget lang tid, den 32-årige har siddet plantet på en stol.

De er dygtige på Mors. To superindkøb har givet rigtig god valuta for klubben med de ikke alt for mange midler. Uden at vide det præcist gætter jeg på, at spillerbudgettet ligger mellem 3,5 og 4 millioner kroner. Så det er med at scoute godt.

Jan Paulsen så mulighederne i Marcus Dahlin, og Søren Hansen havde et godt øje til en vis Erik Thorsteinsen Toft. Respekt for det købmandskab, for begge har leveret varen. Bombet, tror jeg roligt, jeg kan skrive med særlig adresse til nordmanden, om end svensken også har noget frygtindgydende i venstrelabben.

Holder de niveau - og måske endda lægger yderligere på – kan de være de helt store nøgler til at komme tæt på det slutspil, der er og bliver klubbens ambition. Hjælp skal de nok få. Nicolai Sommer er en begavet playmaker, og sammen med veteranen Stefan Nielsen skal han sætte bombetogterne i scene.

Fungerer missilerne skabes der automatisk plads til stregfolket, hvor Asbjørn Madsen og Allan Toft har vist deres værd. Endog i begge ender af banen.

Lige tilbage til købmandskabet. Henrik Tilsted drog mod GOG på sydøstfyn. En bet for Limfjordsfolket, men erstatningen i skikkelse af Søren Nørgård, der chokerede alle håndboldfolk, da han i sæsonen 2014-15 lavede 178 mål i 26 kampe og kom på All-Star-holdet, kan vise sig at blive en gevinst af de store.

Udvikling er del af strategien på Mors, og lykkes det fine spænd mellem rutine og talent, kan Mors-Thy nærme sig det forjættede land.

Så skal Spanggaard, Kjeldgaard Andersen, Pedersen, Lindgren, Fruerlund Kristiansen, Tilsted med flere slå til, når de bliver budt op til dans.

Når jeg tvivler, skyldes det flere ting.

  • Mest de mange sædeminutter for Søren Pedersen.
  • Dernæst de lange skadespauser til Dahlin. Han er netop tilbage efter næsten 5 måneder på sidelinjen.
  • Stamspillere, deres ve og vel samt evne til at præstere gennem en hel sæson er fuldstændig afgørende for en klub som Mors-Thy.

Og så bliver pladserne fra 7-12 bare en allerhelvedes dog fight.

Starten er altid afgørende. De 3 første kampe for Søren Hansens udvalgte hedder Ribe Esbjerg HH, Skjern Håndbold og GOG.

Så er vi i gang.

Kom frisk, Mors-Thy-drenge og modbevis min påstand om en 11. plads.