Kan NFH knække den japanske kode?

TV 2s håndboldeksperter Trine Nielsen og Bent Nyegaard varmer op til håndboldsæsonen og gennemgår samtlige hold dag for dag frem til premieren.

Nyk√łbing Falster H√•ndbold

Sidste års placering: Nummer 6

Bud på placering i denne sæson: Nummer 7

Nyk√łbing Falster har lavet et af ligaens mest sp√¶ndende indk√łb inden denne s√¶son. Men det er m√•ske ogs√• er et af det mest satsede indk√łb.

Japanske Sunami viste under VM-slutrunden i december enorme kvaliteter, og alle der fulgte med bed vel m√¶rke i Japans flotte resultater og ikke mindst det sev√¶rdige spil. En af de spillere der gjorde et ekstra indtryk var den lille, hurtige h√łjreback Yui Sunami. Eminent i fintespillet, godt overblik, hurtige f√łdder og en vidunderlig evne til at glide af p√• enhver forsvarsspiller. Men hvordan vil alle disse h√•ndboldkvaliteter fungerer i en danskinspireret ops√¶tning? Det er det helt store sp√łrgsm√•l inden s√¶sonstarten, der placerer en betragtelig opgave hos tr√¶ner Jakob Larsen og kompagni.

Nu er Sunami jo ikke den eneste japaner i klubben, og sidste s√¶son form√•ede Ikehara at sl√• benene v√¶k under de fleste med b√•de hendes h√•ndboldspil og hendes indgang til h√•ndboldlivet i Danmark. Uden p√• nogen m√•de at forklejne fl√łjspilleres opgave, s√• vil jeg dog stadig p√•st√•, at det er langt sv√¶rere at spille en bagspiller ind p√• et hold, end det er tilf√¶ldet med en fl√łjspiller. Derfor tror jeg, der kommer til at g√• noget l√¶ngere tid med integrationen af Sunami. Det er virkelig sv√¶rt at rette de sm√• ting til, n√•r man ikke taler samme sprog, og selvom en spiller som Kristina Kristiansen spiller lynhurtigt, s√• er selv hendes spillestil meget langt fra den, vi kender fra det japanske landshold.

Sakura Hauge er ogs√• kommet til ‚Äď det var hende, vi l√¶rte at kende under navnet Kamatani under VM i december, hvor hun vogtede m√•let for Japan.  Hun er f√łdt og opvokset i Norge og taler derfor norsk, ligesom hun er opdaget i den norske h√•ndboldkultur. Hun bliver et naturligt bindeled mellem Sunami og resten af holdet.

Det store sp√łrgsm√•l bliver som n√¶vnt, om det lykkes at f√• Sunami forenet med den danske spillestil ‚Äď eller om de √łvrige spillere bliver forenet med Sunamis spillestil. Ellers kan l√łsningen blive at b√¶nke Sunami lidt oftere og lade den unge hollandske Dione Houseer passe h√łjrebacken. Hun er ligeledes et rigtig sp√¶ndende indk√łb, og umiddelbart virker hun til at v√¶re nemmere at f√• til at falde til. Hun er aggressiv og uimponeret i sin spillestil og kan sagtens g√• hen og smutte med opm√¶rksomheden p√• den position. Hold godt √łje med hende ‚Äď hun kan lidt af hvert.

P√• stregen har holdet lidt et stort tab i form af Sarah Iversen, og det bliver sv√¶rt at erstatte landsholdsspilleren. Anna Lagerquist st√•r klar til at hoppe ind, og hun viste i sidste s√¶son, at hun er en gudsben√•det fighter og en god stregspiller ‚Äď men kan hun st√• distancen og holde h√łjt niveau i mange kampe i tr√¶k som f√łrstevalg? Afl√łseren for Sarah Iversen ‚Äď Line Skak ‚Äď er desv√¶rre for NFH ude med en korsb√•ndsskade, s√• der ligger stort pres p√• Lagerquist.

Hvis jeg t√¶ller plusser og minusser sammen, synes jeg, NFH er lidt status quo i forhold til sidste s√¶son. Det g√łr, at jeg placerer dem i et midterfelt, hvor tingene kan g√• hen og blive meget t√¶tte.

Og s√• var jeg lige ved at glemme noget af det allervigtigste ved NFH: Jeg gl√¶der mig helt vildt til at komme i Power Arena igen. Stemningen i hallen er altid fantastisk, og jeg er vild med den energi og opbakning, der er p√• Falster.  Det er, for mig, indbegrebet af h√•ndbold. Mennesker der lever og √•nder for h√•ndbold og deres klub. Jeg er vild med det ‚Äď ogs√• selvom jeg helt sikkert f√•r sk√¶ld ud for igen at have sp√•et dem en lidt kedelig midterplacering.