Håndbold

Line Jørgensen spilleklar for Esbjerg - har købt sig selv fri

Line Jørgensen har selv smidt penge i puljen for at få lov til at spille for Team Esbjerg i den kommende sæson.

Det er over et halvt år siden, at TV 2 SPORT for første gang kunne melde om en gensidig interesse mellem Team Esbjerg og Line Jørgensen. Men først nu er skiftet endeligt faldet på plads. 

For efter længere tids forhandlingsforløb har hun fået spillercertifikatet fra sin tidligere klub, CSM Bucuresti.

Det bekræfter både Line Jørgensen og Team Esbjerg over for TV 2 SPORT.

- Jeg er enormt lettet over, det er faldet på plads nu, så jeg igen kan spille håndbold. Det har været en lang proces, siger Line Jørgensen og bakkes op af holdets bestyrelsesformand, Bjarne Pedersen:

- Vi vil gerne have Line til at spille for Team Esbjerg, og hun stod i en svær situation, hvor hun risikerede ikke at kunne spille i flere måneder, mens sagen kørte. Derfor har vi valgt at gå ind i den her sag.

Købt sig selv fri

Skiftet har været kompliceret af Line Jørgensens nu tidligere klub CSM Bucuresti. De meddelte i februar, at de ingen intentioner havde om at slippe danskeren, som havde forlænget sin kontrakt til 2019.

Stridspunktet var en klausul i Line Jørgensens kontrakt. Den danske landsholdsspiller og hendes agent mente, at det gav hende mulighed for at komme ud af kontrakten et år før tid. CSM Bucuresti tolkede det som om, at begge parter skulle være enige, før hun kunne få lov til at forlade klubben.

Nu er det så endt med, at både Line Jørgensen, agenten og Team Esbjerg har smidt penge i puljen for at sikre Jørgensens spillercertifikat.

- Når vi ekstraordinært har valgt at gå ind og ligefrem bidrage til en transfersum i denne sag, så er det for at hjælpe Line, så hun ikke risikerer at måtte sidde ude i flere måneder, mens der kører appelsager i EHF-systemet, siger hendes agent, Michael Hansen, fra People in Sport.

Man kunne vel også tolke det som om, at I betaler, fordi I har lavet en dårligt formulereret klausul i Line Jørgensens kontrakt?

- Det kan jeg 100 procent afvise. Vi har to advokater i Danmark og vores advokat i Rumænien, som alle har bekræftet, at vi har en rigtig god sag. Vi har udelukkende gjort det her, så Line kan komme til at spille håndbold igen og ikke skal stå i et vakuum i flere måneder og vente, mens der kører en sag, fastslår Michael Hansen. 

Line Jørgensen skiftede fra FC Midtjylland til CSM Bucuresti i 2015. Hun har skrevet under på en treårig kontrakt med Team Esbjerg.