Håndbold

Direktør vil ændre regler efter Line Jørgensen-sagaen

Line Jørgensen har i tre måneder ventet på, at hendes spillercertifikat blev sendt til Team Esbjerg. Hun endte med at købe sig selv fri.

Team Esbjergs lange kamp for at få overdraget Line Jørgensens spillercertifikat fra CSM Bucuresti bør være en kedelig engangsoplevelse.

Det mener Michael Sahl Hansen, der er direktør i Håndbold Spiller Foreningen. Oven på sagaen om Line Jørgensen, der i tre måneder har diskuteret betydningen af en klausul i sin kontrakt med den rumænske klub CSM Bucuresti, vil Michael Sahl Hansen nemlig have lavet reglerne om.

- Vi ønsker, der kan udstedes et midlertidigt spillercertifikat til spillerne, hvis man havner i tvister som den her. Således vil spilleren være berettiget til at spille for sin nye klub, mens der sideløbende kører en retssag, der afgør, om spilleren har haft mulighed for at bryde sin kontrakt, siger Michael Sahl Hansen til TV 2 SPORT.

Han har tidligere forsøgt at indføre de midlertidige certifikater hos Divisionsforeningen Håndbold, men det faldt til jorden. Ifølge Michael Sahl Hansen fordi Divisionsforeningen Håndbold var bange for, at spillerne kunne misbruge det, ligesom der ikke var konkrete eksempler, hvor et midlertidigt certifikat kunne være relevant. Sådan et eksempel findes nu, hvor Line Jørgensen er hovedperson.

Stridspunktet var en klausul i Line Jørgensens kontrakt. Den danske landsholdsspiller og hendes agent mente, at det gav hende mulighed for at komme ud af kontrakten et år før tid. CSM Bucuresti tolkede det som om, at begge parter skulle være enige, før hun kunne få lov til at forlade klubben.

Neutral instans kan løse problemet

I Divisionsforeningen Håndbold vil direktør Thomas Christensen gerne være med til at se på forbedringsmuligheder. Han er dog ikke overbevist om, at midlertidige spillercertifikater er den ideelle løsning – slet ikke hvis det kun indføres i Danmark.

- En negativ konsekvens ved et midlertidigt certifikat kan være, at en spiller kan komme til at skifte klub, inden alt er i orden. Måske når spilleren at være med i nogle kampe, før man finder ud af, at spilleren faktisk ikke kunne blive løst fra den første klub. Hvad sker der så med de hold, der kan have tabt til den klub, der nåede at bruge spilleren?

- Vi skal gøre alt, hvad vi kan, for at klubber og spillere ikke bliver bondefanget i kontrakter. Jeg er meget villig til at være med til at kigge på mulighederne, men set oppefra mangler der måske en eller anden instans, der kan sætte sig ned og kigge på sådan en sag i en fart. Det kunne være fint med et neutralt system, der kan gå ind og forholde sig til det i stedet for advokater eller domstole i forskellige lande. Det ville også gøre midlertidige certifikater overflødige, for så ville det jo blive permanent med det samme, siger Thomas Christensen til TV 2 SPORT.

Den aktuelle sag mellem Line Jørgensen, Team Esbjerg og CSM Bucuresti endte med, at Line Jørgensen, hendes agent og Team Esbjerg købte hende fri af den rumænske storklub, selvom de mener, hun havde ret til at ophæve kontrakten et år før udløb.

Line Jørgensen kan få debut for Team Esbjerg onsdag aften, hvor klubben møder Hadsten Håndbold fra 1. Division i 1/8-finalen i Santander Cup.