Håndbold

Én position kan give Nordsjælland problemer

TV 2s håndboldeksperter Trine Nielsen og Bent Nyegaard varmer op til håndboldsæsonen og gennemgår samtlige hold dag for dag frem til premieren.

Klub: Nordsjælland Håndbold

Sidste sæsons placering: 7

Bud på placering: 10

Jubelen ville ingen ende tage, da Ian Marko Fog og hans nordsjællandske krigere kvalificerede sig til sidste års slutspil.

Senere fik decibelskalaen en på kassen, da nordsjællænderne rev udmærkelser ned fra bordene ved årets Award-show i Viborg.

Nicolai Pedersen og Johan Meklenborg var umulige at holde ude af All-Star-holdet, og minsandten om ikke Ian Marko Fog rejste hjem med titlen som årets træner.

Og det i en sæson hvor denne skribents signatur havde konstateret, at pilen var rettet mod en tilbagevenden til ligaen for de næstbedste.

Rettidig omhu er nu påkrævet som ingensinde før.

Min første indskydelse henførte Fog’s tropper til en 12. plads. Logikken sagde, at et farvel til to så markante stamspillere som Nicolai Pedersen og Anders Mose måtte rykke en del på både kvalitet og selvforståelse. Men efter at have set Meklenborg & Co. mod både Skjern og Aarhus har jeg rykket dem et par pladser op.

Nicolai Pedersens umiddelbare afløser, Kasper Kisum, ser ud til at kunne få en afgørende hånd med på flere felter. Blandt andet som kontraspiller, hvor han kommer direkte ned i banen, fordi han evner at dække i forsvarets midte.

I det hele taget ser bagkæden spændende ud. Meklenborg har haft en forrygende opstart, og Nicolas Lundbye Kristiansen ser ud til – sammen med Jesper Dahl – at blive en fin trussel på backpladsen for venstrehænder.

Tobias Jørgensen og Aku Kreutzmann komplementerer bagkæden, hvor flere kan spille forskellige pladser.

Faktisk ville det ikke undre mig, hvis den rytme og fart holdet ser ud til at formå, resulterer i endnu højere angrebskvalitet end i sidste sæson. 

Lasse Uth var en åbenbaring i sidste sæson, og jeg ser ingen grund til, at den teknisk dygtige fløj ikke skulle fortsætte med at levere toppræstationer. Hvis så også Dan Bech og Andreas Nielsen på stregen kan holde fornuftige udnyttelsesprocenter - ja, så er kimen lagt til endnu en succesrig sæson for Nordsjælland Håndbold.

Spillerpræsentationen her signalerer både kvalitet, udviklingspotentiale og pænt med rutine, hvilke er vigtige kompetencer i en liga, der ser ud til at blive en tand stærkere end sidste år.

Årets træner får med andre ord mulighed for at udvikle både det ordinære spil, spillet syv mod seks, ligesom forsvarsvariationerne helt sikkert kommer i spil.

Men… men… men… og det er nogle alvorlige af slagsen!

På den mest afgørende position – forsvaret af de 2 x 3 meter i hver ende af håndboldbanen – kan sidste års sensation få problemer.

Mike Jensen slås med efterveerne fra sidste sæsons hjernerystelse. Det har betydet, at Jensen ikke har kunnet træne hele sommeren, og det stiller både cheftræner Fog, holdkammerater og klub i en meget vanskelig situation.

Især fordi det har vist sig meget svært at lokke målmænd til Nordsjælland.

En egypter – 20-årige Mohamed Aktham – er talentet, der skal bakkes op, hvis Mike Jensen skulle få et tilbagefald. Mohamed er et stort talent, men endnu ikke med kvalitet til at stå med det helt store ansvar.

Pengene er ikke store – i omegnen af 2,5 millioner kroner er, hvad cheftræneren har at gøre godt med, og derfor har han begrænsede muligheder for at reagere, hvis uheldet skulle være ude.

Og lad mig i den forbindelse sætte min undren på tryk.

Jeg har stor respekt for det arbejde, der gøres i Nordsjælland Håndbold, men er der ikke et begavet nordsjællandsk individ, der ville bruge tid på at forklare mig, hvorfor det ikke er lykkedes at generere en lidt større økonomi efter den succes Meklenborg & Co. har skabt de sidste mange måneder?

Usikkerheden omkring målmandsposten – og jeg håber ikke Mike Jensen får tilbagefald – er for stor.

Derfor en 10. plads til sidste års sensation, og dermed en tilbagevenden til en mere normal nordsjællandsk hverdag.