Håndbold

Nora Mørk har en plan - sådan bliver hun klar til EM trods skrap regel

Den korsbåndsskadede norske landsholdsspiller Nora Mørk tror på, at hun bliver klar til EM i Frankrig senere på året.

Det lå ikke i kortene, da hun blev korsbåndsskadet i et Champions League-opgør mod Nykøbing Falster Håndbold i februar. Men nu ser det ud til, at landsholdsstjernen Nora Mørk kan forstærke de norske håndboldkvinder ved EM i december.

- Det er en tålmodighedsprøve. Men jeg har fået at vide, at jeg ligger vældig godt til. Kroppen føles godt, siger Nora Mørk til den norske avis VG.

- Jeg tror på EM.

Egentlig burde det ikke være muligt for Györ-spilleren. For i norsk håndbold opererer man med en regel om, at korsbåndsskadede spillere ikke skal bruges på landsholdet, før der er gået et år fra skadens opståen. Men i dette tilfælde holder landstræner Thorir Hergeirsson døren på klem.

- Nora skal regne med at spille fuldt ud i november, hvis hun skal være aktuel for EM, lyder det fra landsholdslægen Anne Froholdt.

Sluses tilbage i jokerrolle

Det er netop planen. Nora Mørk skal være tilbage på banen for den ungarske storklub Györ for fuld styrke i november. Men allerede inden da, kan hun være tilbage på bænken som en slags joker, der er klar til at slå til fra syv meter. Sluset ind på holdet som specialist i løbet af oktober.

- Der er tale om at tage straffe og så spurte ud på bænken igen, fortæller Nora Mørk.

I den norske sundhedsstab er der også tro på, at deres vigtige kort kan være klar til slutrunden i Frankrig, der spilles fra den 29. november til den 16. december.

- EM er helt klart inden for rækkevidde. Vi mangler at se, hvordan knæet reagerer, når der for alvor kommer håndboldbevægelser med. EM betyder mange kampe på kort tid. Så det kan eventuelt blive et spørgsmål om totalbelastningen, siger fysioterapeuten Håvard Moksnes, der arbejder sammen med Nora Mørk om at blive helt klar fysisk.

Norge er i gruppe med Rumænien, Tjekkiet og Tyskland ved EM i Gruppe D, der spilles i Brest.