Selv gode spillere kan have svært ved at bryde ud af auraen i bunden

TV 2s håndboldeksperter Trine Nielsen og Bent Nyegaard varmer op til håndboldsæsonen og gennemgår samtlige hold dag for dag frem til premieren.

Ringkøbing Håndbold

Placering i sidste sæson: Nummer 11

Bud på placering i denne sæson: Nummer 12

Indrømmet: Jeg har måtte ændre lidt i min vurdering, siden jeg skrev disse tekster. Heldigvis udgives de løbende, så jeg har mulighed for at ændre – hvilket jeg har gjort her. Jeg havde ikke den store fidus til holdet fra vest, som havde en skidt sæson, sidst vi så dem. Der var alt for store udsving, og fejl resulterede i en 11.-plads og et indtryk af et hold, der ikke fik det optimale ud af truppen.

Sammenlagt med de indkøb og afgange, holdet har haft, tænkte jeg faktisk, at de ville blive overhalet af EH Aalborg og deres oprykningsgejst i denne sæson. Men i weekenden så jeg så Ringkøbing i aktion, og det efterlod mig med et helt andet indtryk af holdet.

Der var masser af flow og fight, og i Ida Vium har holdet gjort et rigtig godt køb på keeperpositionen.

En af de spillere som ligaen også stiftede et kort bekendtskab med i sidste sæson er bagspilleren Marigona Hajdari. Allerede der viste hun, at hun kan noget med en bold. Det bliver spændende at se, om denne sæson byder på et gennembrud. Hun spiller risikovilligt og hurtigt med masser af brud og gå-på-mod, og så er hun i besiddelse af et rigtig godt overblik. Det resulterer i rigtig mange flotte afleveringer, hvor forsvaret tror, de kan prikke bolden.

Det bliver vigtigt for Ringkøbing, at bagspillerne Mejlvang, Eriksen og Brandstrup viser, at de har samlet erfaring, så de sammen kan trække holdet i bagkæden. I denne sæson bliver de blandt andre suppleret af Jenny Carlson og Ida Lagerbon.

På fløjene er Ringkøbing også rigtig fint besat. Henriette Hansen får følgeskab af Natasja Nolevska på højre fløj, mens venstresiden bliver besat af to tidligere FCM’ere i form af Simone Rasmussen og Naja Nissen. Sidstnævnte er lejet i den midtjyske klub.

Men hvorfor tror jeg så ikke, at Ringkøbing ender højere oppe i tabellen, end hvad jeg gætter på? Som udgangspunkt har de en fin start 7’er og gode alternativer på de vigtige pladser, men Ringkøbings historik som bundhold spiller bare for meget ind. At spille på et hold der altid ligger i bunden er hårdt for den mentale tilstand på et hold. Selv en trup med masser af gode spillere kan have svært ved at bryde ud af den aura, der skabes omkring et hold, der taber for mange kampe.

Bedømt ud fra deres holdkort, bør Ringkøbing blande sig i pladserne fra 9 til 11, men jeg tror, at historikken endnu engang vil spøge og sende dem et hak længere ned.