Kan favoritterne klare presset?

TV 2s håndboldeksperter Trine Nielsen og Bent Nyegaard varmer op til håndboldsæsonen og gennemgår samtlige hold dag for dag frem til premieren.

Odense HĂĄndbold

Placering i sidste sæson: Nummer 2

Bud på placering i denne sæson: Nummer 1

Ligaens bredeste trup er blevet endnu bedre. Godt nok er der kun kommet tre nye spillere til, men alle tre er spændende navne med kvalitet og fremtid. Stammen fra sidste sæson er intakt, og det fĂĄr stor betydning for Pytlick og co., at der reelt set kun er Ă©n spiller, der skal spilles ind i systemerne.

Ingvild Bakkerud er ny på venstre back. Hun får den svære opgave at skulle slå til, når Stine Jørgensen skal have pause – altså være god på relativt få minutter. Den nye norske pige i klassen bliver spændende at følge. Hun har fysikken og skuddet til at blive meget spændende og får helt sikker godt af at stå i lære ved Stine Jørgensen.

StĂĄ i lære skal ogsĂĄ Sara Hald pĂĄ stregen. Talentet, der i sidste sæson viste virkelig stor kvalitet, kommer til at kæmpe om spilletiden med landsholdsspiller Kathrine Heindahl og rutinerede Kamilla Kristensen. I de to personer har Hald to virkelig gode profiler at lære fra og suge erfaring fra, og hĂĄbet er vel pĂĄ sigt, at Hald bliver en af de helt store profiler i det fynske.

NĂĄr nu jeg taler om at stĂĄ i lære, sĂĄ er mit klare hĂĄb, at Odense i den kommende sæson tør spille bredt og bruge alle de kvaliteter, de har, pĂĄ holdet. Ligaen byder pĂĄ mange kampe i alle ender af skalaen, og samtidig skal Odense prøve kræfter med Champions League for første gang. Det stiller store krav til spillerne fysik og evne til at fokusere pĂĄ alle kampe. Hvis Pytlick og Rudgaard formĂĄr at fordele ansvaret og tør tro pĂĄ alle i truppen, har Odense i min optik truppen til at hĂĄndtere bĂĄde liga og Champions League. 

Men det kræver et kæmpe benarbejde af trænerne og stærke mentale spillere at kunne holde alle spillere varme hen over en lang sæson.  Det bliver spændende at følge, om Odense i deres første CL sæson kan mestre det, der har været sĂĄ svært for de danske CL-hold de sidste sæsoner.

Tess Wester er ligeledes kommet til og med al den snak, der var omkring hendes skifte op til denne sæson, hviler der et stort pres pĂĄ hende. En ting er i hvert fald sikkert - Odense fĂĄr igen i ĂĄr et virkelig godt mĂĄlmandspar.

NĂĄr jeg kigger tilbage pĂĄ Odenses første sæson som tophold, er der en gennemgĂĄende ting, der falder mig i øjnene - udfaldene. Det er meget fĂĄ kampe, holdet ikke har haft udfald eller er gĂĄet i stĂĄ. Det gør ikke sĂĄ meget mod bund- og midterhold, men mod de øvrige tophold kan det være – og har det været - udslagsgivende. Det er vigtigt for fynboerne, at de finder løsningen pĂĄ disse perioder. De kan mĂĄske ikke elimineres total, men i hvert fald formindskes.

Holdet plejer at komme med stor fysik i forsvaret og kontrafasen, der blæser modstanderen omkuld. Men det er som om, gassen gĂĄr lidt af ballonen, og de giver lidt slip pĂĄ trykket midt i kampen. En af nøglerne til guldet for Odense kan netop være at fĂĄ løst udfaldene, for nĂĄr de spiller helt pĂĄ toppen, er der ikke mange hold i Danmark, der kan matche dem.