De vil være 'underdogs' i næsten samtlige kampe

TV 2s håndboldeksperter Trine Nielsen og Bent Nyegaard varmer op til håndboldsæsonen og gennemgår samtlige hold dag for dag frem til premieren.

Klub: Skanderborg Håndbold

Placering sidste sæson: Nummer 2 i 1. division

Bud på placering i denne sæson: 14

Af frygt for at gentage mig selv; Skanderborg får det svært. Rigtig svært. Jeg skrev det også sidste gang, holdet var oppe i ligaen. Dette år, tror jeg, bliver en gentagelse. Også selvom ligaen er udvidet til 14 hold, og der derfor er flere jævnbyrdige hold i den nederste del af tabellen. 

Sidste gang Skanderborg var i ligaen, imponerede de dog ved igennem en hel sæson at stille til kamp med en enorm fightervilje og gejst. Hvilket også resulterede i, at de faktisk fik et par point - men altså ikke nok til at blive i ligaen.

Siden da er to af holdets helt store profiler rejst til andre klubber. Blandt andet Kristina Jørgensen, som nu er i Viborg, og det har ikke gjort skanderborgensernes chancer bedre.

Af nye spillere er Sofie Blichert-Toft klart den største profil. Playmakeren, der slog sine folder i Team Esbjerg i sidste sæson, er på jagt efter mere spilletid, og det får hun helt sikkert. Hun spillede ikke meget i sidste sæson, og håbet er, at hun finder tilbage til det spil, vi så inden skiftet til Esbjerg. Med en fortid i blandt andet Ringkøbing og TTH, hvor hun spillede rigtig fint, har hun en rutine og en erfaring, der bør komme holdet til gode. Hun skal løfte et tungt læs og bliver helt sikkert en stor profil i klubben, når først hun falder ind i rollen som den bærende spiller.

Sammen med Trine Knudsen og Sofia Deen er hun de farligste våben i Skanderborgs bagkæde, der også har fået tilført Mette Brandt Nielsen fra 1. Divisionsklubben i Horsens. Igen i denne sæson er det hurtige og risikovillige spil det, der skal lukreres på. Så skal de håbe på, at nogle af de ti øverste hold undervurderer, at fight og vilje sagtens kan vinde håndboldkampe.

På stregen er Kamilla Bruus et nyt ansigt. Hun er kommet til fra Aarhus United og skal være med til at give noget saft og kraft til både forsvar og angreb. Det bliver spændende at se, hvordan hun udvikler sig i en mere bærende rolle, end den hun havde i Aarhus United, hvor det var begrænset med spilletid til talentet.

Jeg har den største respekt for det, Skanderborg leverede sidst, de var i ligaen. Det er ikke en nem tilværelse, klubbens damehold har. Der er ingen tvivl om, at klubben satser på herreholdet, og det gør, at Skanderborgs damer ikke blot lever en tilværelse i skyggen, men også en tilværelse mere eller mindre uden økonomi (groft sagt). Det gør det bestemt ikke mindre prisværdigt at se, hvor hårdt der kæmpes – både af spillerne på banen og alle omkring holdet.

Jeg håber inderligt, at Skanderborg formår at få point på kontoen, for jeg elsker at være vidne til, når underdogs opnår deres delmål. Glæden er bare lidt større, end når favoritterne sejrer. Og i min verden vil Skanderborg være underdogs i næsten samtlige kampe, de går ind til. Mulighederne ligger, når holdet møder EH Aalborg, Ringkøbing og Ajax. Her bliver det vitalt for Skanderborg at holde deres hjemmebane, for jeg tror, de får svært ved at fiske point hos de øvrige hold i ligaen. Det placerer dem på jumbopladsen i ligaen og derved den direkte tur ned i 1. Division igen.