Håndbold

Der er stille hos 'The Green Gunmen', men én spiller har lidt 'svinehund' i sig

TV 2s håndboldeksperter Trine Nielsen og Bent Nyegaard varmer op til håndboldsæsonen og gennemgår samtlige hold dag for dag frem til premieren.

Klub: Skanderborg Håndbold

Sidste sæsons placering: 12

Bud på placering: 8

Åh, hvor har jeg haft triste oplevelser i det nye mødested for håndboldspillere på Skanderborg Fælled. Intet er så trist som halvtomme håndboldhaller, men måske får jeg mod på mere Fælled, efterhånden som sæsonen bliver ældre.

Et arkitektonisk mesterværk er nok lige på overdrivelsens rand, men et unikt byggeri, der har fællesskabet som grundtanke, ser ud til at kunne være en del af den inspiration, der skal få Nick Rasmussens drenge til at funkle.

Faktum er, at Morten Balling & Co. fik en forrygende start, da det lykkedes sidste sæsons nummer 12 at smide de danske mestre fra Skjern ud af årets pokalturnering. Ikke nok med det. 1500 mennesker var mødt op til pokalslaget, og det er en forandring, der fryder.

På banen er der også forandring, så det batter, og den kan meget vel ende med at være en frydefuld én af slagsen. Med få undtagelser – og de er til gengæld vigtige – er det en helt ny trup, Nick Rasmussen skal inspirere. De vigtige undtagelser først. Kristoffer Laursen har vist sig at være garant for det ekstraordinære, og Morten Balling strategen, der skal sikre omtanke, når pulsen er høj.

De nye er spændende typer. Hjemvendt fra fransk håndbold kommer Marcus Mørk med den problematiske skulder, der lige nu ser alt andet end problematisk ud. Cornelius Kragh skal videre efter en trist oplevelse i Skjern, og Mathias Bitsch skal vise, at talentet består blandt de bedste.

Den snu Morten Kirk Olesen er fortsat parat til at give prøver på sine mange tekniske færdigheder. Nye forsvarsdrenge som Kalstrup og Pugholm Hvid skal sammen med de faste Bonefeld og Smed få en defensiv bastion til at fungere. Samuelsson og indkøbte Lars Skaarup fra Bjerringbro-Silkeborg har både fart og en evne til at score fra spidse vinkler.

Glemte jeg farvellerne? Irming, Dahl Høegh, Væver, Ladefoged, ”Mauer” Larsen er ikke længere en del af fællesskabet.

Når jeg skuer ud over holdet, ser det godt nok meget stille ud. Ikke mange råber op. Jeg hører, at Balling har lidt 'svinehund' i sig, og ellers må det være op til cheftræner Rasmussen at få attituden ændret, når stilheden bliver for iørefaldende. Jeg synes, at det ser spændende ud. Så spændende at en slutspilsplads bør være indenfor rækkevidde. 

Pengene – jeg gætter på mellem 3,5 og 3,8 millioner kroner til spillerkøb – er spenderet særdeles fornuftigt. Bagkæden kan masser af håndbold, og hvis forsvaret omkring Kristoffer Laursen får den kvalitet, jeg regner med, bør der også være flere af de hurtige og lette mål, ethvert hold har behov for.

Blot 16 spillere er på kontrakt. Til gengæld tyder noget på, at alle har kvalitet til at bidrage. Og for Skanderborg Håndbold er den gode historie, at Nick Rasmussen ser ud til at have modet til at bruge dem.

Sidste år skrev jeg lidt om ”The Green Gunmen”, men det var en fejl. Der var ikke meget ”gun” over sidste sæsons affyringer. Mere relevant nu. Det bliver til slutspil for Lauersen og hans medsammensvorne. Især hvis sportschef Torben Væver & Co. får skabt det fællesskab, der gør, at skanderborgenserne begynder at valfarte til det unikke byggeri, der netop har fællesskabet som styrke.