Mestrene skal på overarbejde for at forsvare titlen

TV 2s håndboldeksperter Trine Nielsen og Bent Nyegaard varmer op til håndboldsæsonen og gennemgår samtlige hold dag for dag frem til premieren.

Klub: København Håndbold

Sidste års placering: 1

Bud på placering: 3

De forsvarende mestre fra København kommer på hårdt arbejde. For det første er det altid sjovt for alle andre at slå de regerende mestre, for det andet byder sæsonen på både liga og Champions League og for det tredje synes jeg faktisk, truppen virker enorm smal i forhold til de førnævnte punkter.

De har tilføjet nogle rigtig gode og internationale navne til truppen i form af Sando, Mørk og Blohm. Alle tre er med til at styrke deres enkelte position. Sando bliver en glimrende makker til Bundsen, og kan hun holde det niveau, som hun viste sidst på sæsonen for Odense, bliver det et meget lige makkerskab og en giftig målmandsduo.

Linn Blohm bliver en spændende tilføjelse til truppen. Hun er måske en smule glemt i den almindelige håndboldelskers bevidsthed efter et par sæsoner i FCM, hvor hun ikke slog til, og hvor store dele af sidste sæson blev brugt uden for banen på grund af graviditet. Jeg husker dog tydeligt, hvor stort et scoop, jeg syntes, FCM gjorde, da de hentede hende i TTH. På daværende tidspunkt var hun uden tvivl i top-tre over stregspillere i den danske liga – måske endda den bedste i sin sidste sæson i TTH. Kan hun finde det niveau frem igen, bliver hun en kæmpe gevinst for københavnerne.

Lykkes det ikke Blohm at genvinde tidligere tiders storform, synes jeg faktisk, at sidste sæson viste, at Meyer og Lykkegaard dækker positionen rigtig godt ind, så bliver det bare spændende, hvordan det ser ud, når de skal møde nogle af verdens bedste hold i Champions League.

Ny er også Thea Mørk på venstre fløj. Den norske spiller med den berømte søster er en fremragende håndboldspiller med et lækkert drive, masser af fysik og dejlig teknik. Thea Mørk har i store dele af sin karriere været skadet med både knæ og skulder, hvilket også var en del af forklaringen på, at hun ikke spillede en eneste kamp, da hun i sin tid var i Aalborg DH (den anden var, at hun blot var 16 år og derved ikke berettiget til at spille i ligaen). Jeg håber, at hun holder sig skadesfri, for så er hun – trods positionen som fløj – en spiller, der kan højne københavnernes niveau meget.

Kan Rej blive ved? Det er vel det altoverskyggende spørgsmål for de danske mestre. Hun viste et tårnhøjt og ikke mindst stabilt niveau i sidste sæson, og det er afgørende, at hun gør det igen. København er dybt afhængige af den lille playmaker med den store motor, og sammen med Dulfer skal hun igen finde det høje niveau, for at holdet kan være med i toppen. Dulfer er – i mine øjne – ligaens bedste forsvarsspiller og mindst lige så stor en profil som Rej, og så synes jeg faktisk at slutspillet sidste år viste, at hun sagtens kan få lidt flere minutter i angrebet.

Smal trup, mange kampe

Det bliver der også brug for, for truppen er smal, og kampene er mange, så det er vigtigt, at Claus Mogensen og Christian Køhler formår at få alle spillerne til at toppe i de kampe, hvor de får spilletid. Det er en kunst som spiller at veksle mellem roller – altså denne ene kamp kan byde på få minutter og lidt ansvar, og onsdagen efter kan må så få fuld spilletid og masser af ansvar. Det kræver mental parathed og dygtighed fra både spillere og trænere.

Kvaliteten til at spille tophåndbold er der, og nu får København lov til at vise, om de også kan det lange, seje træk, hvor blandt andet små 10 dage i November byder på en rejse til franske Brest, hjem til kamp i Aarhus, en smuttur til Rusland og Rostov-Don, for så til sidst at ramme ind i rivalerne fra Esbjerg på udebane.

Jeg tror derfor på, at programmet og den smalle trup gør, at københavnerne daler en smule i selvtillid og udholdenhed, og derfor ryger et par pladser ned i tabellen i forhold til deres flotte og fortjente mesterskab sidste sæson.