Håndbold

Morten Olsen ærgrer sig over 'snakke, der aldrig blev til noget'

Den 33-årige landsholdsplaymaker drømmer om at spille i en absolut topklub, men åbner samtidig for at vende hjem.

Det varer ikke længe, før Morten Olsen fylder 34. 

Og dét blot to år efter han slutrundedebuterede med en OL-guldmedalje i Rio de Janeiro.

Drømmescenariet er at spille for en stor Champions League-klub og være med i Final 4

Morten Olsen, håndboldspiller

Playmakeren har siden da været fast inventar på det danske landshold, og det håber han fortsat at være i en rum tid endnu. Det fortæller Olsen i et interview med TV 2 SPORT.

Her kommer han desuden ind på tilværelsen i Bundesligaklubben TSV Hannover-Burgdorf, hvor han trods enkelte afstikkere står overfor sin syvende sæson. 

En sæson, der meget vel kan blive den sidste i klubben.

Læs hele interviewet her:

Hvordan ser du Hannover i forhold til klubber som Kiel og Flensborg?

- Det er stadig en forholdsvis ung klub i Bundesligaen, hvor klubben er med for 10. sæson. Det har været lidt op og ned, men vi har haft et par gode sæsoner med to sjettepladser og en ottendeplads.

- Det er svært at etablere sig i den øverste halvdel, for så skal man hente nogle rigtig gode spiller, og det kræver en vis økonomi. Men det er en klub, som er på vej deropad og har en ambition om at være med i top fem. Vi tager hele tiden små skridt imod det, og jeg synes især, de skridt vi tog sidste år med ny træner og nogle nye spillere bragte os et godt stykke vej.

Nogen vil mene, at du sagtens vil kunne begå dig i en af de større klubber. Hvad siger du til det?

- Det kan jeg sagtens, det er jeg helt sikker på. Jeg har aldrig fået chancen. Der har været snakke med andre klubber, men det er aldrig blevet til noget. Det ærgrer mig selvfølgelig, at jeg ikke har fået lov at spille i en større klub endnu. Jeg synes selv, at jeg i mine mange Bundesliga-sæsoner har vist, at jeg sagtens ville kunne det. Nu har jeg en sæson tilbage i Hannover, og så må vi se.

Hvorfor tror du, du ikke er skiftet til en større klub endnu?

- Der er mange ting, der skal passe sammen. Hvilke spillere, klubberne har i forvejen, og hvilke navne, der har kontraktudløb. Det er heller ikke sådan, at jeg har lyst til at tage, hvilket som helst sted hen, og derfor er der heller ikke så mange klubber at vælge imellem. Men det kunne da være spændende, hvis nogen tør tage chancen med mig.

Hvad er den optimale plan for dig at se nu?

- Der går selvfølgelig mange overvejelser igennem hovedet i forhold til, hvad man gør med familien, og hvor man kan se sig selv i det næste år. Drømmescenariet er at spille for en stor Champions League-klub og være med i Final 4. Om, det er som starter eller backup, ville være helt fint begge dele. Jeg er ved at have en alder, hvor jeg gerne vil prøve det allersidste. Jeg har på alle måder niveauet til at gøre det, så det vil være drøm, hvis der kommer en klub og siger: "Vi tager dig i et år eller to."

Tænker du, at du snart skal hjem?

- Ja, det gør jeg. Fra tid til anden tænker jeg, at det er ved at være for meget. Jeg har virkelig meget familie derhjemme, jeg gerne vil se, og mange børn, hvis opvækst jeg ikke oplever. Det er sådan nogle ting, jeg synes, er lidt svære at være væk fra og gerne vil være en større del af. Det fylder mere og mere. 

Når jeg kan mærke, det går den modsatte vej, så er det ved at være slut

Morten Olsen, håndboldspiller

Hører jeg dig sige, at du nok er på vej hjemad, medmindre der kommer en stor klub på banen?

- Det er meget fair sagt. Jeg står et sted, hvor jeg skal mærke efter, hvad det skal være for ikke at spilde tiden med det samme og det samme. 

- Jeg har oplevet at spille for en midterklub i Hannover. Det er syvende sæson nu, og det er ganske fint. Jeg har det rigtig godt og kunne også sagtens se mig selv fortsætte her. Men jeg skal også passe, det ikke bare bliver det samme hele tiden. Jeg er en type, der gerne vil opleve noget nyt og lære. Det bliver virkelig sådan et år, hvor jeg skal finde ud af, hvad jeg vil, og hvad familien vil. 

Du har vel også flyttet dig over de seneste par år, så du kan være med på det højeste niveau?

- Jeg synes, det har været kendetegnende for mit spil altid, at jeg gerne vil flytte mig fra sæson til sæson. Både fysisk og teknisk vil jeg altid gerne være lidt mere klar, end jeg var året forinden. Det arbejder med konstant, og jeg vil fortsætte sådan, indtil jeg stopper. Når jeg kan mærke, det går den modsatte vej, så er det ved at være slut.

Hvilke tanker har du om landsholdet de næste år?

Der har været tider, hvor jeg har haft mere lyst til at stoppe end lige nu. Siden jeg fik en chance til OL, har jeg været med omkring holdet, og det er ikke noget, jeg har tænkt mig at lægge til side. Hvis Nikolaj en dag kommer og siger, at han ikke længere vil kigge min vej, så vil jeg tage det op til overvejelse. Men lige nu har jeg det godt med at være med og føler, at jeg kan bidrage og udvikle mig. Så jeg håber at få lov til at fortsætte.