TTH Holstebro skal bygges op - igen

TV 2s håndboldeksperter Trine Nielsen og Bent Nyegaard varmer op til håndboldsæsonen og gennemgår samtlige hold dag for dag frem til premieren.

Klub: TTH Holstebro

Placering i sidste s√¶son: Nummer 9

Bud p√• placering i denne s√¶son: Nummer 10

Endnu engang st√•r Pether Krautmeyer foran at skulle spille et hav af nye spillere sammen. Der er blevet skiftet flittigt ud, og TTH er blevet lidt af en rugekasse for talenter, der, n√•r de modnes, s√łger mod st√łrre klubber.

Det er ikke verdens bedste vilk√•r, hvis man gerne vil vinde medaljer ‚Äď men selvom alle spillere og tr√¶nere altid g√•r p√• banen for at vinde, og alle i ligaen str√¶ber efter at st√• med pokalen til sidst, s√• er jeg ret sikker p√•, at Krautmeyer er TTH Holstebros rolle ganske bevidst.

Netop derfor er jeg overbevist om, at han og holdet endnu engang nok skal levere nogle fine resultater. I sidste s√¶son imponerede de stort i efter√•ret og faldt s√• fra hinanden efter jul, hvilket kostede en slutspilsplads i sidste ende. Alligevel sad i hvert fald jeg tilbage med en enorm respekt for det arbejde, Krautmeyer og kompagni leverede. Nu skal han s√• p√• den igen. Der er hentet fine erstatninger for de mange spillere, der er smuttet fra klubben, men alligevel m√• der v√¶re lidt panderynker her inden s√¶sonstarten.

To nye m√łdte op med skader

To af de indk√łbte, Ilda Kepic og Nicoline Lundgren, er m√łdt op til f√łrste tr√¶ning med korsb√•ndsskader. Derfor er de ikke til r√•dighed f√łr om et p√¶nt stykke tid. Kepic var topscorer i 1. division, da hun blev skadet, og mit g√¶t er, at hun f√łrst er tilbage engang efter jul, hvis alt g√•r vel. Lundgren kom galt afsted under sommerens ungdomsslutrunde, hvor hun ellers havde spillet rigtig flot, og det ligner ikke, at hun kommer til at spille i denne s√¶son.

Det tynder naturligvis lidt i truppen og giver lidt ekstra pres p√• de tilbagev√¶rende spillere.

Inger Smits er en af de spillere, der er tilbage fra sidste s√¶son, og hun f√•r helt sikkert en stor rolle for vestjyderne. Den hollandske spiller har en opsigtsv√¶kkende spillestil og er en nydelse i sine bev√¶gelser, n√•r hun rammer en af de kampe, hvor tingene bare sidder lige i skabet. P√• h√łjrebacken kommer L√¶rke Christensen til. Hun er et stort talent, der tilbage i Aarhus-tiden viste, at der er masser af fremtid i hende. Det bliver sp√¶ndende at f√łlge hende i rollen som klart f√łrstevalg og som en af de spillere, der skal tage en masse ansvar.

Ny i truppen er ogs√• Lynn Knippenborg, der kommer til fra den tyske liga og skal v√¶re en af de rutinerede p√• et ganske ungt hold. Sammen med blandt andre Mathilde Neesgaard skal hun holde styr p√• angrebsspillet. Jeg gl√¶der mig til at se Neesgaard i aktion igen, da hun v√¶re lige p√• trapperne for at vende tilbage til banen, efter hun blev kn√¶skadet for knap et √•r siden.

Der er ingen tvivl om, at den st√•r p√• h√•rdt arbejde for at f√• spillet TTH-holdet sammen. Det ville n√¶sten v√¶re utopi at tro, at det kan lykkes lige s√• flot som sidste efter√•r, hvor holdet i mine √łjne var en efter√•rets helt store positive overraskelser.

Jeg tror derfor, at holdet kommer til at ryge en lille tak ned i tabellen ‚Äď overhalet af Aarhus United i forhold til sidste s√¶son. United har nemlig den store fordel, at de best√•r af mere eller mindre den samme trup som sidste √•r - de skal ikke bygge op, de skal bygge videre.

Jeg ser dog stadig s√• meget kvalitet i den enkelte TTH-spiller og specielt i Krautmeyers evner med unge talenter, at jeg ikke ser dem f√• problemer med at holde Ajax, Ringk√łbing, EH Aalborg og Skanderborg under sig.