Håndbold

Dansk VM-helt indstiller karrieren øjeblikkeligt

37-årige Lars Møller Madsen havde egentlig kontrakt endnu en sæson i svensk håndbold, men nu har han valgt at indstille karrieren før sæsonstart.

De fleste danske håndboldfans glemmer nok aldrig VM-øjeblikket fra forlænget spilletid mod Island i 2007.

- Lars Møller Madsen, Jesper Jensen... Der er seks sekunder igen, så skal der krydses op. Det bliver Lars Møller, det bliver Lars Møller. JAAAAAAA! Danmark er i semifinalen. Vi gør det, vi har slukket den islandske vulkan. SÅ-DANMARK!

Danmark vandt 42-41 over Island, og Lars Møller Madsen stod tilbage som den helt store helt.

11 et halvt år senere har den danske helt nu valgt at indstille sin håndboldkarriere i en alder af 37 år, selvom han egentlig havde kontrakt et år mere. Det slår han fast i en pressemeddelelse via sin svenske klub HIF Karlskrona.

- Jeg har tænkt over det i lang tid og haft mange samtaler med min familie og søvnløse nætter, og vi er sammen nået frem til min beslutning. Motivationen til at fortsætte med at spille på eliteniveau findes ikke længere, selvom beslutningen har været svær at tage, udtaler Lars Møller Madsen.

Den mangeårige Skjern-profil skiftede i 2010 fra sin polske klub Wisla Plock til IFK Kristianstad i Sverige. Siden gik turen i 2014 videre til HIF Karlskrona, som han var med til at spille op i den bedste svenske række, Handbollsligan.

- Karlskrona er virkelig kede af Lars' beslutning, da vi mister en af vores absolut bedste spillere og ikke mindst en person, der spreder glæde. Lars er desuden en rigtig god kammerat. Vi har dog stor forståelse for Lars' beslutning, og på hele klubbens vegne vil vi takke ham meget for de fantastiske år her i klubben, siger sportsgruppens formand, Niklas Samuelsson.

Danmark endte desuden med at tabe VM-semifinalen i 2007, men slog senere Frankrig og vandt dermed VM-bronze.