Håndbold

Det sydfynske babyboom kan lamme favoritterne

TV 2s håndboldeksperter Trine Nielsen og Bent Nyegaard varmer op til håndboldsæsonen og gennemgår samtlige hold dag for dag frem til premieren.

Klub: GOG

Sidste sæsons placering: 3

Bud på placering: 4

Kære læsere, gør jer selv den tjeneste at gå ind på www.gog.dk og betragt portrætterne af Nicolej Krickaus udvalgte flok.

Jeg sad faktisk og smilte lidt for mig selv, efterhånden som der blev ved med at dukke baby-face-agtige ansigter frem.​

​En ikke usandsynlig opstilling i den kommende sæson – fra venstre mod højre – kunne hedde Emil Jacobsen, Emil Lærke, Lasse Møller, Niclas Kirkeløkke, Frederik Bo Andersen og Oscar Bergendahl.

Gennemsnitscifrene udi alder, højde og drøjde er nemlig som følger: 20,8-193-97.

Baby-tesen ramler til gengæld, hvis jeg byder for mange af de ældre – Erevik, Hald, Kronborg – inden for i håndboldmanegen. Det gør heller ikke noget, for fakta er, at det er det helt store spørgsmålstegn forud for en vanvittig spændende håndboldsæon.

Har direktør Kasper Jørgensen – nu assisteret af sportschef Torsten Laen - set rigtigt med blandingen af ungdommeligt vovemod og erfaringens vogtere til at få hele GOG-billedet til at have alle de nuancer, der måned for måned kan sikre så stærke farver, så det ender med at blive et kunstbillede.

Apropos ungdom og vovemod. Kasper Jørgensen er en modig leder, der også har satset på ligaens yngste trænerkonstellation overhovedet.

Krickau og Albrektsen har sammenlagt lige passeret de 60 somre, og de var snublende nær på at opfylde både egne og klubdrømme om endelig igen at hente en titel til talentfabrikken på Sydøstfyn.

Pokalfinalen blev tabt i det tidlige forår, og mesterskabschancen røg, inden foråret for alvor havde slået an.

For et år siden skrev jeg om den perfekte cocktail i forholdet til ungdom og erfaring. Den går ikke i år.

Torsten Laen, Henrik Jakobsen, Mark Strandgaard, Magnus Jøndal var – sammen med Hald, Kronborg, Erevik – garanterne for, at sikkerhed og stabilitet var en anerkendt vare, når kampe skulle afgøres.

Udenlandsk erfaring til GOG

Nye kræfter er kommet til. Ikke mindst i skikkelse af to svenskere. Josef Pujol - senest med Bundesliga-erfaring i VFL Gummersbach - og Oscar Bergendahl, der er en del af det svenske landsholds bruttotrup - skal være den duo, playmaker og stregspiller, der skal være med til at forme den offensive strategi.

Dog er det to lokale navne, der kommer til at tage de helt store overskrifter.

Lasse Møller og Niclas Kirkeløkke. Talentet er uomtvisteligt, men det er ingen hemmelighed, at det har knebet med stabiliteten – og med helbredet. Henholdsvis 4 og 9 kampe, sad ungersvendene udenfor i sidste sæson.

Forhåbentlig har de udnyttet den varme sommer til at styrke deres kroppe, for meget tyder på, at de nu får chancen for, for alvor, at vise sig frem.

Det ”nye” og foryngede GOG-hold giver forsvarsmæssig plads til Lasse Møller. Nu får han chancen for at vise sit kolossale talent frem. Forsvarsarbejde, kontrastyring, dirigent, assistspiller, afslutter – you name it, he will get it!

Favoritterne skal passe på

Han har spillet fortryllende i forberedelsesfasen, og den første store og alvorlige test kommer allerede på første spilledag, når de danske mestre fra Skjern Håndbold kigger forbi SU’VI:T Arenaen.

Kasper Jørgensen handler spillere for sådan cirka 8 millioner, så i forhold til konkurrenterne passer en 4.-plads nok.

Hvis jeg kender de unge mennesker rigtigt, spekulerer de ikke i 4.-pladser.

Sidste års bronzemedaljer og et altødelæggende finalenederlag i pokalen har blot givet ungersvendene endnu mere blod på tanden.

Denne herlige ungdomsopfattelse, vi alle kendte en gang: Hvem kan egentlig hamle op med os, hvis vi for alvor gider?

Kan du huske den energi og den fornemmelse?

Jeg siger bare: Min overbevisning fortæller mig, at det ender med en 4. plads.

Samtidig advarer jeg Aalborg Håndbold, Bjerringbro-Silkeborg og Skjern Håndbold:

Hvis det sydøstfynske babyboom for alvor slår igennem, skal I spille op til jeres bedste for at bestå!