Håndbold

Ét af de mest spændende comeback overhovedet i dansk håndbold

TV 2s håndboldeksperter Trine Nielsen og Bent Nyegaard varmer op til håndboldsæsonen og gennemgår samtlige hold dag for dag frem til premieren.

Klub: Aalborg Håndbold

Sidste sæsons placering: 4

Bud på placering: 3

I tre år har der stået ’forsvar, forsvar, forsvar’ på visitkortet.

Visitkortet er det samme, men teksten er ændret. Nu står der ’alt-mulig-mand’. Kortet tilhører selvfølgelig Henrik Møllgaard, der er vendt hjem til Danmark og Aalborg Håndbold efter tre fantastiske år hos PSG.

I de seneste måneder har han skullet vende alting på hovedet. At tænke sig igen at have harpiksklatten fast mellem hænderne. Jeg tænker, at det må være en åbenbaring af de store.

For Aalborg Håndbold bliver Møllgaard det totale omdrejningspunkt med en hovedrolle både defensivt og offensivt.

Ét af de mest spændende comebacks overhovedet i dansk håndbold. Ham vil jeg holde ekstra øje. Ikke bare i forhold til klubholdet, men i lige så høj grad i forhold til vort landshold, der som bekendt skal spille VM på hjemmebane.

Landstræner Nikolaj Jacobsen har ikke just centrale forsvarsspillere en masse, så ingen tvivl om, at Jacobsen vil holde ekstra øje med Møllgaards færden i det nordjyske. Hvor Magnus Saugstrup, som landstræneren også har et godt øje til, bliver en tæt samarbejdspartner for dirigent Møllgaard.

Jeg smider debuterende cheftræner Stefan Madsens drenge ind på en tredjeplads. Det ser godt nok lovende ud i det nordjyske.

Den korte historie fortæller om et spændende målmandspar i erfarne Mikael Aggefors og den unge opkomling Kristian Sæverås, der har ro, placeringsevne og eksplosivitet som sine grundelementer.

Strandgaard, Barthold og Juul bliver afgørende spillere, for meldingen fra sidste sæsons tabere i kampen om bronzemedaljerne er, at fart og tempo skal være én af flere strategiske ledetråde.

Ofte ud fra en defensiv, der ikke behøver udskiftninger for at finde sig til rette offensivt.

Bagkæden – udover playmaker Møllgaard – består af spændende typer. Holst Jensen, Ellebæk, Smarason, Magnússon – og såmænd også Meinby – kan alle det ekstraordinære, det flotte og uventede, men alt er ikke lutter idyl.

Stærkere end før

I perioder bliver det for vovet og satset eller mister helt variationen. Stabilitet kan meget vel blive en efterspurgt vare fra cheftræner Madsen og hans assistent, Arnor Atlason.

På trods af farvel fra så markante stamspillere som Martin Larsen, Patrick Wiesmach og Simon Hald ser jeg et Aalborg mandskab, der er en my stærkere end i sidste sæson.

To ting begrunder myet, og det med udgangspunkt i direktør Jan Larsens suveræne evne til at finde spillere – og trænere – der virkelig kan flytte et hold fra ét sted til et bedre.

Først og fremmest 33-årige Møllgaard. Han bliver en succes. Jeg tror på, at den tidligere PSG-spiller har været så smart og klog, at tiden blandt nogle af verdens bedste spillere er en tid, han har brugt som en ekstra uddannelse ud i professionalisme.

En uddannelse, han nu selv kan profitere af, og – i lige så høj grad – hans kammerater.

Dernæst igen at have sikret sig et kvalitativt målmandspar. Vi er i toppen af ligaen. Marginaler fordeler afgørende point og uddeler medaljer, og netop det at sikre marginaler er lige, hvad et par dygtige boldhentere har som deres spidskompetence.

Vil ikke spille om bronze

Sidst men ikke mindst: Jutlander Bank Arena er en fantastisk hjemmebane, når der er på den rigtige side af 4000 tilskuere på lægterne.

De kan mange ting i Aalborg, og én af dem er at lokke aalborgensere til håndbold.

Det starter med at lokke, men lever Møllgaard og hans medsammensvorne op til mine forventninger, ender det nok med, at tilskuerne begynder at komme af sig selv.

Pas på, Bjerringbro-Silkeborg og Skjern Håndbold. Nordjyderne vil ikke igen spille om bronze.