Håndbold

Skuffelsernes år for Bjerringbro-Silkeborg

TV 2s håndboldeksperter Trine Nielsen og Bent Nyegaard varmer op til håndboldsæsonen og gennemgår samtlige hold dag for dag frem til premieren.

Klub: Bjerringbro-Silkeborg

Sidste sæsons placering: 2

Bud på placering: 2

Sæsonen 2017/18 blev en hæslig én af slagsen for én af dansk håndbolds mest markante klubber.

Mest ondt gjorde nok pokalnederlaget til TM Tønder sidst i august måned.

Senere kom endnu et ærgerligt øjeblik, da Sebastian Skube & Co. røg – marginalt ganske vist – ud af EHF Cuppen inden det eftertragtede finalespil.

Og det skulle bare ikke være midtjydernes sæson. De spillede nærmest til perfektion og førte med seks mål i den først DM-finale på udebane mod Skjern, men måtte alligevel se det hele forsvinde ud i den begyndende danske sommer.

Det har ikke fået cheftræner Peter Bredsdorff-Larsen til at ryste på hænderne.

Truppen er stadig smal, men den har den enorme fordel, at de fleste kender hinanden til hudløshed.

Kontinuitet er og bliver et varemærke i klubben, der har været i fire finaler de seneste tre sæsoner.

Hundstrup, Skube, Thomsen, Nikolaj Øris, Knudsen og Bredsdorff himself er på vej ind deres fælles sæson 5, hvor Markussen, Rasmus Jensen og Jóhan Hansen har et års efterslæb.

Cheftrænerens trup er stadig smal, så der skal tænkes tanker frem mod et massivt efterår, der ser Bjerringbro-Silkeborg tilbage på den store Champions League-scene. Jeg ved godt, at Bjarte Myrhol & co. tager sig af de helt store europæiske udfordringer, men Markussen og hans venner skal immervæk i gang 30 gange inden jul.

Om det er dansk økonomi – og sikkert også BSV’s økonomi – eller det at gennemføre håndboldkampe – ressourcer er en del af ligningen.

Den velkendte 3-takts-motor – Markussen, Skube, Øris – der leverer energi som var det en 6-cylindret gearkasse, der var udgangspunktet, skal have pauser med mellemrum.

Ingen i Bjerringbro-Silkeborg har glemt den flotte sæson 2016/17, hvor Knudsen & co. imponerede stort i Champions League, men måtte se Sagosen & co. danse ind i DM-finalen mod Skjern, blandt andet fordi en Sebastian Skube var slidt helt ned til de berømte sokkeholdere.

Derfor trænes der intensivt i 7 mod 6 spillet, der alt andet lige er det spil, der kræver færrest ressourcer.

Ovennævnte bagkæde skal udover 7-6-spillet aflastes yderligere. Jacob Lassen gav allerede i sidste sæson prøver på, hvor dygtig han er som højre back, og minsandten om ikke aldersramte Mads Øris – 37 år – er begyndt at give prøver på, at han kan blive en hel del mere end blot en aflastningspiller, når A-holdet holder siesta.

Hvis tvivlen nager, kære læser, så ring til folket i grænselandet, nærmere bestemt Sønderborg. De husker med garanti ham der Mads Øris, der for få dage siden med 10 scoringer sendte sønderjyderne ud af pokalturneringen.

Det store spørgsmålstegn er og bliver målmandsposten. Søren Rasmussen forsvandt uventet. Kasper Larsen er vendt tilbage, og sammen med sloveneren Aljoša Rezar skal de tage kampen op mod Aalborgs Mikael Aggefors/Kristian Sæverås og Skjerns Emil Nielsen/Björgvin Páll Gústavsson, når kappestriden for alvor spidser til.

Hvis sølvvinderne får styr på spillet 7 mod 6. Det er immervæk Michael Knudsen og Jesper Nøddesbo, der er en afgørende del af den kabale, så er der så megen kvalitet, at midtjyderne igen bliver en ubehagelig størrelse, når de sidste slag skal slås.

Rigtigt bearbejdet bliver skuffelser til ambitioner.

Hvis Bredsdorff-Larsen er lykkedes med den del af psykologien, bliver Nøddesbo & co. en ualmindelig svær størrelse at have med at gøre de næste ni måneder.

Dog. Selv om kontinuitet er en dejlig tryg forbundsfælle, rækker det ikke - heller ikke denne gang.

Knudsen & co. må igen tage til takke med sølvmedaljerne.