Klavs Bruun udtager landshold - med løftet pegefinger til stortalent

Det bedste Frankrig, Polen og Norge kan præsentere inden for kvindehåndbold kommer til Danmark i slutningen af september for at spille Golden League.

Torsdag middag offentliggjorde den danske landstræner, Klavs Bruun Jørgensen, sine udvalgte til turneringen.

En trup, der er uden stortalentet Mie Højlund fra Odense Håndbold, som landstræneren ellers i flere omgange har været ivrig efter at indlemme i sin trup.

- Hun er ikke der, hvor jeg synes, hun skal være på nuværende tidspunkt. Det har vi også kunnet aflæse i vores tests.

- Det handler også om, at hun ikke har trænet godt nok i sommerferien. Så man kan vel betragte det som en løftet pegefinger, siger Klavs Bruun Jørgensen til TV 2 SPORT.

- Og så kan jeg heller ikke have fire playmakere med, så jeg bliver nødt til at smide én ned på udviklingsholdet.

- Mia Rej har gjort det fantastisk. Jeg ved, hvad Lotte Grigel kommer med, og jeg vil gerne se hende nu, hvor hun også er fit. Og så er der Stine Jørgensen, som giver sig selv på playmaker-positionen.

Mie Højlund møder dog ind til samlingen med de øvrige spillere i A-truppen, men deltager ikke i kampene ved Golden League.

Her skal Odense-bagspilleren i stedet spille med det udviklingslandshold, som Dansk Håndbold Forbund har givet Klavs Bruun Jørgensen lov til at indkalde for første gang i knapt to år.

En beslutning der glæder den danske landstræner.

- Det giver mig nogle muligheder for få lov til at se nogle flere spillere helt tæt på. Især fordi både Lars Jørgensen (assisterende landstræner, red.) og jeg kommer til at være med i de træninger, som udviklingstruppen har.

- Det gør vi for at lære dem bedre at kende, for der er nogle af dem, jeg synes, er rigtigt spændende, siger Klavs Bruun Jørgensen og sætter navn på én af de interessante talenter.

- Det kunne være en Emma Friis fra Herning-Ikast Håndbold. Det bliver spændende at se, når hun skal møde dem, der kommer lige efter de bedste i Norge – og også i træninger; hvordan klarer hun sig, når alle kommer for at kæmpe om en plads?

Golden League-turneringen afvikles i Viborg, Aarhus og Horsens fra d. 27. september – og kan følges på TV 2 og TV 2 SPORT.

Sådan ser A- og udviklingstrupperne ud i sin helhed:

A-landsholdet

Målvogter: Sandra Toft, Althea Reinhardt

Fløjspillere: Fie Woller, Lærke Nolsøe, Trine Østergaard, Simone Bøhme

Bagspillere: Anne Mette Hansen, Kristina Jørgensen, Stine Jørgensen, Mia Rej, Lotte Grigel, Mette Tranborg, Line Jørgensen

Stregspillere: Kathrine Heindahl, Stine Bodholt, Sarah Iversen

Udviklingslandsholdet

Målvogtere: Amalie Milling, Mathilde Juncker

Fløjspillere: Freja Cohrt, Emma Friis, Line Mai Hougaard, Mathilde Hylleberg

Bagspillere: Mie Højlund, Nadia Offendal, Louise Ellebæk, Annette Jensen, Lærke Christensen, Celine Lundbye, Pauline Bøgelund

Stregspillere: Rikke Iversen, Ida Maria Dahl, Maria Lykkegaard