- Der findes ingen mellemvej i de store klubber, siger håndboldredaktør om fyring i Viborg

16x9
Vi vil snart se Allan Heine på trænergulvet igen, siger TV 2s håndboldredaktør. Foto: Morten Dueholm / Scanpix Denmark

Allan Heine var indtil torsdag en succes som træner for Viborg HK’s håndboldkvinder - i morgen skal han på Arbejdsformidlingen.

Fyret og smidt på porten efter fem nederlag i træk og den dårligste sæsonåbning i mands minde.

Heine nåede kun få uger ind i sin fjerde sæson som VHK-chef. Hans resultater indtil 1. september 2018 har været fremragende. Historisk er der intet belæg for at smide ham ud.

I sin lidt over tre år lange regeringstid blev Allan Heine budt lidt af hvert med en ramponeret økonomi og usikkerhed. Han havde i sandhed ikke den perlerække af verdensklassespillere, som mange år forinden var i Viborg HK.

At Allan Heine nåede tre DM-semifinaler og to Final4-deltagelser på sine tre hele sæsoner er flottere end materialet tilsagde.

Fyringen kommer ikke fordi Allan Heine er blevet en dårlig håndboldtræner. Den kommer, fordi hans job var i netop Viborg HK. Denne mastodont i dansk kvindehåndbold med 14 danske mesterskaber.

Ingen mellemvej i de store klubber

Det findes overalt i elitesport.

Man er enten en succes eller en tordnende fiasko. Der er ingen mellemvej i de store klubber. Jose Mourinho, Nikolaj Jacobsen, Alfred Gislason og Jürgen Klopp. De ville alle blive læsset ud, hvis de tabte fem kampe i træk. Måske allerede før. Sådan er det at træne Manchester United, Rhein Neckar Löwen, Kiel og Liverpool. Og Viborg HK efter danske forhold.

Det er min klare overbevisning, at Allan Heine i dag stadig havde været håndboldtræner, hvis han havde arbejdet i eksempelvis Silkeborg/Voel KFUM eller NFH Nykøbing. Fem nederlag i træk eller ej.

Er det synd for ham? Næh. Det er i de største klubber, at de mest attraktive trænerjobs findes. Risikoen – ofte også lønnen – er bare større sådanne steder. Og det ved Allan Heine alt om.

Ser ham snart igen

Derfor var heller ikke overraskende, da nyheden om Allan Heines fyring tikkede ind.

Selvfølgelig er fem nederlag i træk for voldsomt. Nederlag til NFH Nykøbing, Team Esbjerg og Odense Håndbold var ikke godt, men ikke fyringsgrund.

Problemet for Heine var, at hans hold også tabte til Aarhus United og senest onsdag aften – til Randers HK.

Læg dertil, at Viborg HK rent faktisk har fået en forstærket trup og den vel nok bedste i Allan Heines tid i klubben. Endnu et paradoks i elitesportens uforudsigelige verden.

Og Allan Heine? Ham ser vi snart igen. Han er alt for dygtig til at gå rundt uden trænerarbejde.