Håndbold

KIF Kolding begæret konkurs af tidligere spillere

Håndboldklubben KIF Kolding er blevet begæret konkurs af tidligere spillere.

KIF Kolding har vundet flere mesterskaber end nogen anden herreklub i Danmark, men nu er traditionsklubben igen presset økonomisk.

Tidligere har lønnen til flere spillere og ansatte ladet vente på sig, og det har nu medført, at klubben er blevet begæret konkurs.

TV 2 SPORT erfarer nemlig, at Håndbold Spiller Foreningen på vegne af tidligere KIF Kolding-spillere fredag aften indgav begæringen om konkurs.

KIF Koldings bestyrelsesformand bekræfter, at der er en sag mellem klubben og spillerforeningen, mens Håndbold Spiller Foreningen siden bekræftede over for TV 2 SPORT, at den havde begæret klubben konkurs.

Ifølge TV 2 SPORTs oplysninger drejer det sig om et beløb på mellem en og halvanden million kroner til forhenværende spillere i klubben. En gammel gæld, som klubben over sommeren ikke har formået at indfri.

Den nuværende spillertrup har fået udbetalt den seneste løn og blev orienteret om konkursbegæringen mandag.

Fire tidligere ansatte

Sagen bliver behandlet på mandag klokken 13. Ender KIF Kolding med at blive erklæret konkurs, bliver klubben tvangsnedrykket.

- Spillerforeningen repræsenterer fire af vores tidligere og meget, meget velansete kolleger, hvor vi har haft svært ved at indfri deres tidligere løn. Så der ligger et krav mod os fra spillerforeningen på vegne af de fire medarbejdere. Det er det, jeg har at sige, siger Brian Stein, der er bestyrelsesformand i KIF, til TV 2 SPORT.

Brian Stein vil dog ikke kalde det en konkursbegæring fra Håndbold Spiller Foreningens side.

- Man kan ikke bare begære en virksomhed konkurs. Nu ligger sagen i Fogedretten, og så tager vi den derfra. Så prøver vi at se, om vi kan få honoreret vores meget vellidte og velansete tidligere kolleger. Det er det, der ligger os på sinde. Så vi tager den fra retslig gang herfra, og det er det, vi må forholde os til.

Hvor stor er risikoen for, at I bliver erklæret konkurs og dermed tvangsnedrykket?

- Jeg tror, den er meget lille, siger Brian Stein.

- De nye spillere har fået løn til tiden, og det er jo desværre gået ud over fire gamle medarbejdere. Og det er dybt, dybt utilfredsstillende, men vi er nødt til at kigge på, hvem der skal skabe fremtiden for KIF. Vi har stor respekt for de spillere, som vi skylder penge. Vi har fremsagt to konkrete tilbud til de spillere, og det har ikke været godt nok i deres optik.

- KIF er stadig i en situation, hvor vi ikke er ultralikvide. Vi skal hele tiden optimere vores økonomi i forhold til vores nye økonomi for den nye ledelse og den gamle økonomi. Der er et intensivt arbejde i gang for at strukturere økonomien i virksomheden, så vi også kan have en fornuftig plan fremadrettet.

Bestyrelsesformanden vil ikke oplyse, hvor mange penge det drejer sig om.

Manglende løn og DHF's sorte liste

Netop de manglende lønudbetalinger til spillere og ansatte skabte i 2016/17-sæsonen stort kaos i klubben, der dengang hed KIF Kolding København.

Det fik flere af klubbens udenlandske profiler til at smutte, ligesom daværende cheftræner Carlos Ortega forlod sin stilling to år før tid.

Klubben blev også sat på Dansk Håndbold Forbunds sorte liste; en liste for klubber med rod i økonomien, som derfor ikke må skrive nye eller forlænge gamle kontrakter.

KIF Kolding blev i sommer fjernet fra listen, mens klubbens struktur blev lavet godt og grundigt om. Direktør Jens Boesen og sportschef Lasse Boesen forlod klubben, og samtidig forlod en lang række store navne klubben, der så er sige er startet forfra i denne sæson.

Det 'nye' KIF Kolding røg i slutningen af sidste august ud af pokalturneringen til Mors-Thy, mens klubben har indledt Herre Håndbold Ligaen med tre point i fire kampe og en placering som nummer 10.