Håndbold

Mere hovedpine til KIF Kolding: Arena lægger sag an

Økonomisk trængte KIF Kolding kan se frem til endnu en udfordring. Klubbens tidligere hjemmebane Brøndby Hallen har i sinde at lægge sag an.

I disse dage kæmper KIF Kolding en kamp. En overlevelseskamp for fortsat at kunne komme i kamp i Danmarks bedste håndboldliga. En kamp på kontorerne for at finde kroner nok til at overleve, efter klubben er blevet begæret konkurs af tidligere spillere.

Klarer KIF Kolding den kamp, står endnu en tidligere samarbejdspartner klar med en ny.

Klubbens gamle, sporadiske hjemmebane i Brøndby Hallen har nemlig tænkt sig at lægge sag an mod KIF Kolding. Det bekræfter bestyrelsesformanden i arenaen overfor TV 2 SPORT.

- Der har været for meget bøvl med dem, vil jeg sige. De betalte ikke de ting, de skulle. Så vi kommer til at lægge sag an, siger Kent Magelund.

I sommer kappede KIF Kolding båndet til hovedstaden og det mangeårige transregionale projekt, hvor København var lagt til navnet for den traditionsrige klub. Klubben har spillet syv-otte kampe per sæson i Brøndby Hallen siden 2012. Men sådan bliver det ikke fremadrettet:

- De har været i restance en hel del gange. På et tidspunkt i sidste sæson besluttede vi derfor, at nu måtte samarbejdet slutte, siger Kent Magelund, der desuden er borgmester i Brøndby Kommune.

Problemet er bare, at KIF Kolding har kontraktlige forpligtelser – og derved økonomiske – overfor Brøndby Hallen for yderligere syv år. En kontrakt, som parterne ifølge bestyrelsesformanden blev enige om at kvitte, hvis håndboldklubben betalte, hvad de skyldte samt 750.000 kroner som kompensation for de tilbageværende år af kontrakten, der blev underskrevet i 2015.

Da KIF Kolding for måneder siden fik kapital ind, betalte klubben, hvad de skyldte – omkring 250.000 kroner til Brøndby Hallen. Plus 150.000 kroner og med forespørgslen om, at hvis klubben betalte det beløb igen - altså i alt 300.000 af de 750.000, som parterne var blevet enige om; så kunne sagen og kontrakten lægges i graven med det.

- Glem det. Vi skal have alle pengene, ellers kører vi sag. Vi vil ikke gå længere ned end de 750.000, som begge parter var enige om som en mægling, lød Brøndby Hallens svar ifølge Kent Magelund, der fortsætter:

- De skrev tilbage, at det var, hvad de havde råd til. Men det er vi fuldstændig ligeglade med. Vi har mistet mange penge i forvejen på ikke at køre kontrakten ud. Derfor besluttede vi i sidste uge på et bestyrelsesmøde at køre en sag mod dem.

KIF Koldings bestyrelsesformand, Brian Stein, bekræfter overfor TV 2 SPORT, at klubben har misligeholdt den afviklingsaftale, som KIF har lavet med Brøndby Hallen vedrørende den oprindelige kontrakt. Han ønsker ikke at kommentere sagen, så længe parternes advokater stadig er i dialog.

Advokat afventer

Den sag kommer dog lige til at vente lidt, da KIF Kolding i fredags blev begæret konkurs af fire tidligere ansatte – deriblandt klubkoryfæet Bo Spellerberg.

- Det er uanstændigt, at det er mig, som har været 16 år i klubben, der skal sige, det går ikke. Det, synes jeg, ikke er rimeligt. Tænk at sætte mig i den situation. Jeg er den spiller, som har hjulpet dem mest nogensinde økonomisk. De udbetaler penge til andre, men ikke til mig. Det er urimeligt, siger Spellerberg til TV 2 SPORT.

På grund af konkursbegæringen kan der gå noget tid, før de i Brøndby Hallen lægger sag an, fortæller Kent Magelund.

- Nu står vi selvfølgelig i en speciel situation, fordi de er blevet begæret konkurs. Vores advokat afventer lidt og vil jo så efterfølgende følge op på det beløb, vi mangler. Der er sikkert også andre kreditorer, som har penge til gode, siger Kent Magelund.

Brøndby Hallens bestyrelsesformand synes ikke, at samarbejdet med KIF Kolding har kørt på skinner, som han formulerer det. Og han tror da heller ikke, at håndboldklubben har været lutter lykkelig for ordningen med cirka otte kampe i den anden ende af landet end klubrødderne i Kolding.

- Det der koncept med KIF Kolding København har ikke været den store succes. Der kommer selvfølgelig flere tilskuere i Kolding end i Brøndby Hallen. Der har ikke været så mange tilskuere, som de sikkert havde regnet med de seneste år.