Investorer har givet KIF-spillerne garanti: Vi lukker ikke

16x9
Arkivbillede af KIF Kolding-spillerne Foto: TV 2 SPORT / TV 2 SPORT

Pengemændene bag KIF Kolding har på et møde garanteret spillertruppen, at klubben ikke lukker, erfarer TV 2 SPORT.

Alt tyder på, at konkurstruslen mod KIF Kolding er afværget. 

Ifølge TV 2 SPORT's oplysninger har klubbens investorer, som overtog kontrollen over Danmarks mest vindende håndboldklub i sommer, garanteret spillertruppen klubbens overlevelse på trods af konkursbegæringen. 

Garantien kom ifølge flere kilder, som TV 2 SPORT har talt med, på et spillermøde onsdag, hvor ledelsen - anført af næstformand og investor Anders Jensen - orienterede spillerne om den aktuelle situation. 

På mødet garanterede investorerne, at KIF Kolding ikke går konkurs på mandag, hvor klubben ellers er indkaldt til at møde i skifteretten i Kolding, efter Håndbold Spiller Foreningen - på vegne af tre tidligere spillere Bo Spellerberg, Lars Jørgensen og Marcus Cleverly samt en fysisk træner - har begæret klubben konkurs. 

Ifølge TV 2 SPORT's kilder har investorerne garanteret klubbens fremtid, og at beløbet, der skal til for at undgå konkursen, bliver betalt inden mandagens retsmøde.

Ifølge TV 2 SPORT's oplysninger skylder KIF de fire tidligere ansatte et beløb på mellem én og halvanden millioner kroner.

Investorerne i KIF Kolding, som blandt andet tæller formanden Brian Stein, næstformanden Anders Jensen og bestyrelsesmedlemmet Morten Bugge, lagde i sommer over otte millioner kroner for at give klubben en frisk start efter mange år med økonomiske problemer. 

KIF Kolding har mulighed for at udsætte en truende konkurs, selv hvis klubben ikke betaler det, den skylder, senest på mandagens møde. Hvis klubben beder om en såkaldt rekonstruktion, vil KIF få en periode af skifteretten til at forsøge at lave aftaler med sine kreditorer. Det vil koste to strafpoint i Herre Håndbold Ligaen, men klubben kan spille videre under perioden for rekonstruktionen. 

TV 2 SPORT har været i kontakt med KIF Koldings bestyrelsesformand Brian Stein. Han ønsker ikke at stille op til interview, men fastslår, at klubben arbejder hårdt på at finde en løsning.