Håndbold

KIF-formand bekræfter redning: Vi har fundet pengene

KIF Kolding har indgået forlig med Håndbold Spiller Foreningen og undgår en konkurs, bekræfter klubbens formand.

Danmarks mest vindende håndboldklub lever videre. 

KIF Koldings bestyrelsesformand Brian Stein bekræfter, at klubben har indgået forlig med Håndbold Spiller Foreningen, der nu har trukket sin konkursbegæring tilbage.

- Vi har fundet en god løsning, som alle parter er glade for, og i dag er konkursbegæringen trukket tilbage fra spillerforeningen, så vi er glade. Det er en fornøjelse at stå i hallen i dag, fortæller en glad Brian Stein til TV 2 SPORT.

Ifølge TV 2 SPORT's oplysninger var det oprindelige krav fra Spillerforeningen - der repræsenterer de tre tidligere KIF-spillere Bo Spellerberg, Lars Jørgensen og Marcus Cleverly samt en fysisk træner - på mellem én og halvanden millioner kroner. Hverken klubben eller Håndbold Spiller Foreningen vil dog oplyse, hvad KIF Kolding er endt med at betale.

- Jeg kan sige, at vores grundholdning er, at spillerne skal have den løn, de har ret til. Men vi har aftalt med KIF, at vi ikke fortæller om økonomien i den aftale, der er indgået, så andet kan jeg ikke sige, siger Håndbold Spiller Foreningens direktør Michael Sahl Hansen, der bekræfter, at konkursbegæringen mod KIF blev trukket tilbage fredag eftermiddag. 

I sommer skød en række investorer - heriblandt formanden Brian Stein og næstformanden Anders Jensen - over otte millioner kroner i KIF Kolding og overtog samtidig kontrollen med klubben. Det er de samme investorer, der også denne gang har lagt de fleste af pengene, siger formanden. 

- Det er både nye og gamle investorer - dog med en hovedvægt på de gamle. Vi har en udfordring i stadigvæk at skulle arbejde lidt med den gamle gæld. Når vi har den væk, står der nye investorer klar til at hjælpe os videre. Så det har primært været gamle investorer i denne omgang, siger Brian Stein til TV 2 SPORT. 

KIF Kolding skylder blandt andet stadig penge til Brøndby Hallen, der truer med selv at åbne en sag mod klubben. 

Også den tidligere KIF-spiller Konstantin Igropolu har bekræftet, at han har penge til gode i KIF.