Håndbold

Ny situation efter 'Mulles' skade: - Vi har jo ikke spillet uden hende

Nykøbing Falster Håndbold skal i de kommende dage finde ud af, hvordan de kommende kampe skal gribes an uden 'Mulle', og det er nyt for cheftræneren.

'Du ved ikke, hvad du har, før du mister det'.

Et ordsprog, der er meget sigende for cheftræner Jakob Larsens situationen i Nykøbing Falster, efter han kunne se sin helt store offensive profil, Kristina 'Mulle' Kristiansen, brække tommelfingeren i en ligakamp torsdag aften.

Nu venter der nemlig en længere pause for playmakeren, og efter en perfekt sæsonstart med otte sejre i otte kampe, er NFH pludselig tvunget til at få besvaret spørgsmålet: Hvor stor en betydning har 'Mulle' egentlig for holdet?

- Jeg ved det faktisk ikke, for vi har jo ikke prøvet at spille uden 'Mulle'. Jeg tror, at vi har spillet uden hende i én halvleg i min tid i Nykøbing, men man kan sige, at hvilket tab der så end kommer ud af det, kommer an på, hvordan de andre træder i karakter.

- Selvom hun har en kæmpe betydning, er jeg sikker på, at vi nok skal få løst det. Der er altid nogen, der vokser, når de får lidt større ansvar, fortæller Jakob Larsen til TV 2 SPORT.

Vi skal til at finde ud af, om vi kan spille et lidt anderledes spil, for det er jo ikke det samme spil med de andre

Jakob Larsen

Ifølge cheftræneren opstod skaden i slutningen af kampen mod TTH torsdag aften, hvor den 29-årige profil trak armen helt igennem efter en afslutning, så hun ramte en modstander i hovedet og fik et brud på tommelfingeren nede omkring håndleddet.

Onsdag skal 'Mulle' en tur på operationsbordet, og først herefter ligger det helt fast, hvor længe NFH må undvære den teknisk stærke playmaker.

- Kan vi få hende med i nogle af de sidste kampe, inden turneringen vender midt i november, vil det være fint, og ellers får hende med i Final 4 (mellem jul og nytår, red.), og det er også det vigtigste lige nu.

- Hun har det okay og er afklaret. Hun ved, at hun skal opereres i morgen (onsdag, red.), og at der venter en pause. Det er jo første gang i lang tid, og jeg tror ikke, jeg kan huske, hun har været skadet, og det tror jeg heller ikke, hun selv kan. Lige nu er det selvfølgelig et hårdt slag for hende, men hun skal nok komme sig igen, fortæller cheftræneren.

- Andre må tage ansvar

I Nykøbing Falster har Kristina Kristiansen siddet tungt på playmakerpositionen i det offensive spil, hvilket betyder, at de direkte reserver til positionen ikke har fået i nærheden af lige så mange minutter på banen. 

Men holdets overbevisende sæsonstart in mente, gælder det derfor om hurtigt at finde en holdbar løsning blandt holdets resterende spillere, hvis den aktuelle topplacering skal forblive intakt. 

- På den korte bane betyder det selvfølgelig, at vi skal til at arbejde med noget nyt i forhold til playmakerpositionen, og defensivt skal vi have nogle andre ind. Vi skal have nogle af de andre til at tage ansvar, for 'Mulle' har jo sidste eller næstsidste hånd på rigtig mange bolde i vores kontrafase, hvor vi har været godt spillende.

Ifølge Jakob Larsen er det spillere som de to svenske backs, Emelie Westberg og Angelica Wallén, der i den kommende til skal tage en større skalp på banen. 

- Vi skal til at finde ud af, om vi kan spille et lidt anderledes spil, for det er jo ikke det samme spil med de andre. Men det har også sin kvalitet, og det er sådan nogle ting, vi kommer til at arbejde hårdt med i de næste dage. Det er en anden spillestil, og det skal vi selvfølgelig også lige vænne os til. Det skal alle, fortæller Jakob Larsen.

Nykøbing Falsters næste opgave er på hjemmebane mod Ajax København den 5. oktober.