Højlund må opgive landskampe – venter på skanning

16x9
Mie Højlund i aktion for landsholdet. Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Odense-bagspillere Mie Højlund har fået så ondt i skulderen, at hun ikke kommer til at spille kampe for udviklingslandsholdet.

Massive smerter i skulderen tvinger Mie Højlund til at holde pause.

Odense-profilen skulle ellers have spillet kampe for udviklingslandsholet i denne uge, men det må hun opgive. Højlund fortæller til TV 2 SPORT, at hun har døjet med skulderen ’de seneste uger’.

- Smerterne er virkelig store, men jeg har en følelse af, at det vil gå væk. At det er en overbelastning, og hvis jeg bare holder den i ro, så skal det nok gå væk. Min følelse er ikke, at det er et tilbagefald til min gamle skade, siger Mie Højlund.

Mie Højlund bliver i landsholdslejren, indtil hendes skulder er blevet skannet. Formålet med det er at klarlægge skadens omfang, så Højlund kan lave plan, der kan få hende tilbage i aktion hurtigst muligt.

Bagspilleren har tidligere kæmpet med netop skulderen. Det betød, at hun blandt andet meldte fra til VM 2017.

Nu kan Højlund risikere at gå glip af den tredje slutrunde på stribe. I 2016 takkede hun nej til at spille EM, fordi hun var mentalt presset og stresset over et studieretningsprojekt på handelsskolen. Nu er hun træt af, smerterne i skulderen har meldt sig kun et par måneder før EM 2018. 

- Jeg er megafrustreret over, jeg ikke kan komme ud og fighte og kæmpe sammen med pigerne. På en måde misser jeg den her mulighed for at vise Klavs, at jeg gerne vil være med, siger Højlund til TV 2 SPORT.

Mie Højlund var ’kun’ udtaget til udviklingslandsholdet denne gang, fordi landstræner Klavs Bruun Jørgensen ville give hende en løftet pegefinger for at have trænet for dårligt i løbet af sommeren.

Klavs Bruun giver dog udtryk for, at hun langt fra er ude af billedet til den kommende EM-slutrunde.

- For Mies vedkommende handler det om, at hun kan træne kontinuerligt og kan være med i alle de ting, vi laver. Hvis hun spiller godt op mod EM, så har hun lige så gode chancer som alle de andre, siger Klavs Bruun Jørgensen til TV 2 SPORT.

- Nu har jeg prøvet at få hende med til to slutrunder, hvor hun ikke engang har været på 100 procent. Hvis hun kommer op på 100 procent, har hun lige så gode muligheder for alle andre.

Mie Højlund har spillet 10 A-landskampe og scoret 12 mål siden hendes debut den 7. oktober 2016. 

A-landsholdets Golden League-kampe torsdag, lørdag og søndag vises på henholdsvis TV 2 SPORT og TV 2.