Håndbold

Nora Mørk savner håndbolden - har set alle sine kampe de seneste to år

En korsbåndsskadet Nora Mørk har set alle sine kampe fra de seneste to år. Nu drømmer hun om at blive klar til EM-slutrunden i slutningen af november.

Nora Mørk har de sidste mange år været blandt verdens absolut bedste kvindelige håndboldspillere.

Det er dog et godt stykke tid siden, håndboldfans har set noget til de evner. I februar ødelagde den norske bagspiller sit korsbånd og har siden da måttet holde pause fra harpiks og bold.

- Det har været en helt forfærdelig periode, fortæller Nora Mørk i et større interview med norske NRK.

Selvom fysikken har forhindret Mørk i at spille håndbold, er tiden uden for banen blevet brugt fornuftigt i kampen på at komme stærkere tilbage - og det er ikke kun på genoptræning. 

- Jeg vil tro, at jeg har genset alle de kampe, jeg har spillet de sidste to år. Så nu begynder jeg at være klar på at spille nogle nye kampe.

- Jeg er meget stædig og har, selvom jeg har været skadet, fortsat med at have en indre drive til altid at ville være den bedste.

En passion, som holdkammeraten i ungarske Győri og på landsholdet Stine Bredal Oftedal har bemærket.

- Hun gør grundarbejdet ekstremt godt. Det har været langt og hårdt for hende, men sådan som det ser ud, synes jeg bare, det er imponerende. Hun har gjort alt, hun kunne og nok også lidt mere til, lyder de rosende ord fra Oftedal til NRK.

Satser på at blive EM-klar

Selvom det efterhånden er et stykke tid siden, den mangedobbelte Europa- og Champions League-mester Nora Mørk har bevist, at hun er den bedste, nærmer tiden for et comeback sig.

I næste måned er Mørks plan, at hun igen kan være med på fuldt blus i træningen. Fra den 1. november håber hun så, at hun igen kan spille kamp. Det helt store mål for Nora Mørk er dog igen at spille sig til en plads på det norske landshold, der skal spille EM i Frankrig til december.

- Jeg har sagt, at hvis jeg føler mig skadefri og kan være god nok, så kommer jeg til at mase mig ind på det EM-hold. Der er ingenting, jeg hellere vil, lyder det fra Nora Mørk til NRK.

Den 6. november er skæringsdatoen for Mørk. Her udtager landstræner Thorir Hergeirsson holdet til EM-slutrunden i Frankrig.

Og den islandske træner har ikke for vane at tage spillere med, der ikke er fuldstændig kampklar. Han holder dog døren på klem for sin superstjerne.

- Genoptræningen er gået efter planen. Nora har været både heldig og dygtig. Ifølge planen må hun være med i fuld håndboldtræning, mindst en måned før hun kan begynde med begrænset spilletid i sin klub. Men om hun bliver klar til EM er for tidligt at sige, fortæller landstræneren ligeledes til NRK.

Med eller uden Nora Mørk skal Norge til EM prøve kræfter med Rumænien, Tyskland og Tjekkiet i EM's gruppe D. Slutrunden spilles fra den 29. november til den 16. december.

Du skal dog ikke vente til november med at se Norge spille håndbold. På søndag møder nordmændene nemlig Danmark i Golden League. Se den kamp på TV 2 og TV 2 PLAY fra klokken 16:40.