Håndbold

Betændelse i lungerne holder Line Jørgensen væk fra banen

Team Esbjergs cheftræner satser på, at Line Jørgensen kan træne lidt med fredag. Helt klar er hun nok først, når oktober er en uge gammel.

Sygdom tvang tidligere på ugen Team Esbjerg-profilen Line Jørgensen til at melde afbud til Danmarks kommende kampe ved Golden League-stævnet i Aarhus.

Det er samme sygdom, der også har holdt hende fra banen på klubplan i de seneste kampe.

- Hun har en betændelsestilstand i lungerne, som, jeg tror, er lidt som en kraftig lungebetændelse, og så har hun fået en meget kraftig og bredspektret kur, der skal slå det ned, siger Team Esbjerg-cheftræner Jesper Jensen til TV 2 SPORT.

- Jeg er helt sikker på, at Line er med for fuld udblæsning, når vi møder Silkeborg-Voel mandag den 8. oktober, men vi kommer til at tage det stille og roligt med hende. Det har været en ordentlig omgang, hun har været igennem, og derfor skal vi stille og roligt køre hende op igen.

- Urealistisk med landsholdet

Selvom Line Jørgensen, ifølge Esbjerg-træneren, ikke har spillet håndbold i mere end to uger, oplyste Dansk Håndbold Forbund (DHF) tidligere på ugen, at landstræner Klavs Bruun Jørgensen holder kontakt med spilleren i denne uge for at vurdere, om landsholdshåndbold alligevel kan komme på tale.

Men det har Jesper Jensen svært ved at se ske.

- Det er jo ikke sådan, at vi skal udelukke det, men jeg tror, det er lidt urealistisk. Vi satser på måske at have hende klar til at prøve en lille smule håndboldtræning fredag. Så fra at kunne træne med halvt på et ligahold og så til at skulle spille en landskamp, tror jeg stadigvæk, at der er en vis niveauforskel, siger han.

Kvindelandsholdet er samlet i Aarhus i denne uge. Torsdag, lørdag og søndag spiller holdet Golden League mod henholdsvis Frankrig, Polen og Norge.

Kampene spilles i Viborg, Aarhus og Horsens. Danmarks første kamp vises på TV 2 SPORT. Weekendens kampe vises på TV 2.