Danmark besejrer de franske verdensmestre

De danske håndboldkvinder vandt med 24-21 over Frankrig i deres første kamp i Golden League-stævnet.

  • Danmark slog Frankrig med 24-21
  • Det var den første danske sejr over Frankrig i fire ĂĄr
  • Anne Mette Hansen blev kĂĄret til kampens bedste dansker

Klavs Bruun Jørgensen efter kampen: - Det var et glimrende fransk landshold. Jeg er godt tilfreds.

Trine Nielsen, hĂĄndboldekspert pĂĄ TV 2 SPORT: - En sejr over de franske verdensmestre er altid god. Det giver noget selvtillid, selvom det var et lidt decimeret fransk hold

Sådan forløb kampen

Af Ritzau

De danske hĂĄndboldkvinder fik en god start pĂĄ Golden League-stævnet, da de torsdag slog verdensmestrene fra Frankrig med 24-21. 

Dermed fører Danmark sammen med Norge træningsturneringen med hver to point, mens turneringens to andre hold, Frankrig og Polen, har nul point. 

Angrebsspillet har være i fokus hos landstræner Klavs Bruun Jørgensen op til torsdagens kamp, og i de to halvlege kunne man også se vidt forskelligt spil i den ende af banen.

Første halvleg viste noget nær perfekt dansk angrebsspil, mens anden halvleg nærmere var til dumpekarakter i den disciplin.

Fra start lagde den danske bagkæde et hårdt pres på de franske verdensmestre på den danske hjemmebane i Viborg.

Anne Mette Hansen og Mette Tranborg fyrede den ene kanon af efter den anden og bragte hurtigt Danmark foran med et par mĂĄl. 

Kun stolpen i det franske mål var skyld i, at danskerne ikke stak fra franskmændene fra kampens begyndelse.

Den danske anfører, Stine Jørgensen, fik ikke helt gang i sit spil, og i stedet fik den 20-årige Kristina Jørgensen chancen som playmaker fra midten af første halvleg.

Efter få sekunder på banen spillede hun flot Stine Bodholt fri på stregen, og et par minutter senere sendte Kristina Jørgensen selv bolden i mål til en dansk 9-6-føring.

De stærke franskmænd havde generelt svært ved at holde trit med de hurtige danske spillere, og Danmark kunne gå til pause foran 14-9.

Langt størstedelen af de franske mål blev scoret af stjernespilleren Allison Pineau.

Hvor første halvleg viste flot dansk spil, så blev starten af anden halvleg en rodet affære med flere danske fejl og hurtige franske mål.

Godt halvvejs i halvlegen havde Frankrig reduceret til 17-18, og det danske angrebsspil blev nervøst.

Mod slutningen kom der mere ro på nerverne, og blandt andre Sandra Toft i det danske mål havde en stor del af æren for, at danskerne i sidste ende trak det længste strå.

Det er første gang i næsten fire måneder, at landsholdet er samlet, og Golden League skal bruges til at teste spillerne og få en status på formen, inden det går løs ved VM i Frankrig i december.

Den anden kamp i Golden League blev spillet mellem Norge og Polen tidligere torsdag. Her blev det til en 34-27-sejr til europamestrene fra Norge.

Danmark møder Polen lørdag i Aarhus og Norge søndag i Horsens.