Håndbold

GOG-stjerne roses til skyerne: - Han er fremragende og landsholdsklar

Lasse Møller er klar til landsholdet, vurderer ekspert efter GOG-spillerens 'imponerende sæsonstart. Med- og modspillere er også fulde af lovord.

Lasse Møller viste på ny kvaliteterne frem, da han sammen med resten af GOG-mandskabet onsdag bankede Aalborg Håndbold med 34-25 i den danske herreliga.

Med 11 scoringer på 12 forsøg var den 22-årige venstreback den helt store oplevelse. Men det var langt fra første gang i sæsonen, Lasse Møllers spil tiltrak sig opmærksomhed og overskrifter.

Med 35 kasser er bagspilleren suverænt topscorer i ligaen, og med onsdagens præstation er TV 2 SPORTs håndboldekspert Daniel Svensson ikke længere i tvivl om, at Møller er klar til kampe i rødt og hvidt. 

- Det er yderst imponerende. Der er ingen tvivl om, at han i mine øjne er klar til at tage skridtet videre og blive afprøvet på allerhøjeste niveau. Jeg synes bestemt, at med den her sæsonstart bør han være med, når landstræneren udtager landsholdet her snart, fortæller Daniel Svensson.  

- Han har noget angrebsmæssigt, som ikke mange andre har. Han har sine brud, han er en lille smule uortodoks og så kan han skyde fra mange forskellige vinkler. Han har bare noget x-factor, der gør, at han kunne være spændende at se til en slutrunde. 

Med- og modspillere fulde af lovord

Og det er ikke kun eksperterne, der har bidt mærke i Lasse Møllers storspil.

I venstrebackens sydfynske klub har holdkammeraterne også noteret sig en Møller på et ekstraordinært højt niveau.

- Det er vanvittigt, det han viser lige nu. Det er det bare. Fortsætter han sådan her, så er jeg ikke i tvivl om, at han bliver én af Danmarks bedste spillere. Hvis ikke han allerede er det nu, lyder det fra Lasse Kronborg.

Også hos modstanderne er der masser af lovord og roser til den unge håndboldspiller.

- Han er fremragende. Man prøver med nogle modtræk på ham, men der er han simpelthen for dygtig. Han er vanvittig svær at spille mod.  Det giver lidt flashbacks til norske Sander Sagosen, som vi havde i Aalborg på et tidspunkt, sammenligner Aalborg Håndbolds Buster Juul.

Sander Sagosens niveau var for højt til 'nordens Paris'. I stedet tog playmakeren turen til det ægte af slagsen, hvor han sidste år blev holdkammerat med danske Mikkel Hansen i Paris Saint-Germain.

Holdkammerat med Mikkel Hansen kan Lasse Møller også blive i nær fremtid. I første omgang på landsholdet, måske endda til VM-slutrunden i januar. Men skal den plads sikres, så skal niveaet holdes, vurderer TV 2 SPORTs Daniel Svensson.

- Han har det, der skal til. Men der er mange om buddet til en plads som venstreback efter Mikkel Hansen på landsholdet. Nikolaj Markussen, Jacob Holm, og Michael Damgaard gør det alle sammen godt. Det kommer til at blive afgørende, hvem der har den bedste form henover efteråret, lyder vurderingen fra Daniel Svensson.

Lasse Møller og GOG fører den danske håndboldliga. Fynboerne er a' point med Aalborg.

To navne er rettet i næstsidste afsnit.