Håndbold

Landstræneren gav Lotte Grigel en skideballe: - Han må råbe, hvad han vil

Lotte Grigel fik en skideballe af landstræneren i en timeout mod Frankrig. Playmakeren er dog bevidst om, at Klavs Bruun Jørgensen kun vil hjælpe.

Det danske håndboldlandshold indledte torsdag Golden League med en sejr på 24-21 over de regerende franske verdensmestre.

Men selvom Golden League-turneringen egentlig 'bare' er træningskampe frem mod den kommende EM-slutrunde i november og december, var tændingen og engagementet fra landstræner Klavs Bruun Jørgensen ikke til at tage fejl af.

Det fik den danske playmaker Lotte Grigel at føle i første halvleg, da landstræneren kaldte til timeout ved stillingen 12-9 til Danmark.

- På kontradelen... Vær' noget mere beslutsom. Det er kraftedeme... Man kan se det hele vejen op ad banen, at du ikke ved, hvad du skal gøre. Og så ender det med et dødssygt skud. Sæt det nu op, når vi er klar til det, lød det bestemt fra Klavs Bruun Jørgensen til sin playmaker.

Skideballen var dog ikke noget, Lotte Grigel lod sig påvirke synderligt af, fortalte den 27-årige playmaker efter kampen.

- Klavs gør det jo kun for at hjælpe og for, at man skal præstere bedre. Han må råbe, hvad han vil. Jeg synes selv, at hun står fladt, og jeg skal tage skuddet, den skal bare vippes op, sagde Lotte Grigel til TV 2 SPORT.

- Men jeg vil give ham ret i, at det skal være lidt mere bestemt. Når man tager skuddet, skal det være for at score og ikke bare for at skyde. Det tager jeg til mig. Men jeg skal skyde, når de står fladt.

I TV 2 SPORTs studie efter kampen blev landstræneren også spurgt ind til situationen.

- Grigel tager jo slev bolden og dribler op, og det ved hun godt ikke var særlig beslutsomt. Man kan se hele vejen, at hun er i tvivl. Skal jeg spille den over, skal jeg få en i kryds? Man må også gerne løbe bolden op og banke lortet af sted, men så skal man komme med 500 i timen og jerne den af sted. Den der ubeslutsomhed skal vi have pakket langt væk, lød det fra Klavs Bruun Jørgensen.

- To angreb senere gør hun så lige nøjagtig, det hun skal og sætter krydset op. Der smiler hun også lige ud til os og vinker.

Det var ikke det eneste, Grigel og landstræneren kunne smile af. Det danske landshold fik for første gang i fire år skovlen under Frankrig.

Der er flere muligheder for at se Lotte Grigel, Klavs Bruun Jørgensen og resten af det danske landshold i de kommende dage. I første omgang lørdag, når Danmark møder Polen.

Se kampen på TV 2 og TV 2 PLAY fra klokken 16.10.