Håndbold

Nyegaards karakterbog: Mia Rejs skade gjorde ondt på alle

En voldsom skade til landsholdets Mia Rej påvirkede holdkammeraterne mod Polen.

Et nederlag til Polen kommer næppe til at gå over i dansk håndboldhistorie.

Og det afspejler sig i karaktererne fra TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard.

Til gengæld vil de, der overværede Golden League-opgøret i Aarhus, sent glemme skriget fra Mia Rej, da hun gik i gulvet med en knæskade i første halvleg.

En situation, der kan være med til at forklare de mange mindre imponerende danske præstationer.

- Hendes skade gjorde ondt på alle i hallen. Alle var berørt, da da hun skreg og kom til skade. Det er jeg også sikker på, at spillerne var. Det er i hvert fald konstaterbart, at efter hendes skade spillede landsholdet dårligt, siger Bent Nyegaard.

Han ærgrer sig over, at danskerne ikke formåede at følge op på den flotte sejr mod Frankrig.

- Det handler om at få selvtillid, og det gør man ved at vinde, konstaterer Bent Nyegaard, der alligevel lod sig imponere af Stine Jørgensen.

Profilen var tættest en bedømmelse over fire på en dag, hvor Bent Nyegaard ikke kastede om sig med de høje karakterer.

Sandra Toft - UB

Althea Reinhardt - 2

Det var ingen prangende landskamp, hun spillede. Hendes redningsprocent ender på 29 procent, og selvom forsvaret ikke stod lige så godt som mod Frankrig, synes jeg, der var nogle bolde, hun skulle have taget.

KARAKTERSKALAEN

KARAKTERSKALAEN

6 - HØJ KLASSE

5 - KLASSE

4 - OVER MIDDEL

3 - MIDDEL

2 - UNDER MIDDEL

1 - IKKE SÅ GODT

0 - DUMPET

Stine Jørgensen 4 (kampens spiller)

Hun var mere aggressiv - både i angreb og forsvar. Hun skyder godt, og det var dejligt, at hun skød noget mere i dag. Jeg synes normalt, at hun skyder for lidt. Hun er tæt på at få et femtal.

Anne Mette Hansen - UB

 

Fie Woller - UB

 

Kathrine Heindahl - 2

Hun fik ikke sat sit præg på kampen. Hendes forsvarsaktioner var udmærket, men hun har problemer, når angriberne laver sideskift – så bliver der for store huller i midterforsvaret. Det skal siges, at hun ikke fik meget hjælp af sine holdkammerater i defensiven.

Kristina Jørgensen - 2

Hun fik små perioder i dagens kamp. Hun har talent og energi og kan bruges på mange positioner på banen. I dag fik hun ikke sit spil til at fungere og brændte tre skudforsøg.

Lotte Grigel - 2

Det var hendes chance. Hun fik chancen fra start, fordi Anne Mette Hansen ikke var med. Hun lavede to-tre vidunderlige assists, men hun spiller for usikkert og hasarderet. Hun laver for mange fejl, og det giver modstanderne muligheder i kontrafasen.

Louise Burgaard - 2

Hun spillede hæderligt, men ikke mere end det. Hun scorede et mål på tre forsøg. Louise Burgaard var en af mange spillere, der ikke fik sat sit aftryk på kampen.

Lærke Nolsøe - 4

Hun viste sig pænt frem. Hun scorede fem mål på syv forsøg. Hun har en god speed, og hun fik vist sin gode form fra Nykøbing Falster Håndbold frem. I forsvaret kunne hun have løst tingene bedre.

Mette Tranborg - 4

Hun var stabil i forsvaret, men det er der ikke noget nyt i. Hun scorede tre mål på seks forsøg. Jeg glæder mig over, at hun ikke er bange for at skyde – det har hun tidligere været lidt påpasselig med.

Mia Rej - 3

Hun spillede i det sidste kvarter af første halvleg, og der løste hun det godt – men hun var ikke selv farlig i angrebet. Hun må desværre udgå i anden halvleg med noget, der ligner en alvorlig knæskade, og det blev alle i hallen berørt over.

Sarah Iversen - 2

Hun udviste god fight og god indstilling, men spillet blev ikke bedre, da Sara Iversen kom ind. Hun spillede stabilt, men der var for mange indspil til hende og de andre stregspillere, hvor de ikke var fri og derfor ikke kom til de gode chancer.

Simone Böhme - 2

Hun scorede på to af tre, så angrebskvaliteterne var til stede. Men i forsvaret var hendes præstation for dårlig – til tider var hun uopmærksom, og andre gange var hun for passiv. Her skal hun stramme op.

Stine Bodholt 4

Hun kunne ikke leve op til den fornemme præstation, hun leverede mod Frankrig. Hun fik ikke skabt den samme sammenhængskraft, og der var ikke det samme drev og den samme sikkerhed. Hun var en af dem, som var med til at bære det i dag, men det var ikke noget ekstraordinært.

Trine Østergaard - UB

Klavs Bruun Jørgensen - 3

Jeg synes, at han var der med stor energi, og han var indstillet på at følge op den flotte sejr mod Frankrig. Jeg kunne godt lide hans timeout efter 17 minutter, hvor han bragte ny energi ind på holdet og fik dem i gang igen. I anden halvleg forsvandt den iver efter Mia Rejs skade, og han fik ikke taget en timeout til at få holdet tilbage på rette kur.