Håndbold

- Nora Mørk har det grusomt, siger berørt tvillingesøster

En ny skade har endegyldigt sat en stopper for Nora Mørks EM-drøm, og det efterlader verdensstjernen knust, fortæller tvillingesøster.

Nora Mørk skulle egentlig være begyndt at træne fuld tid mandag.

Men da den norske Györ-spiller for et par uger siden mærkede et vrid i knæet, blev hendes comeback forpurret.

Dengang troede Mørk ellers, at en kortere pause ville få hende tilbage på ret køl, men nu står det klart, at hun skal gennemgå endnu en operation.

- Det er helt forfærdeligt. Hun har det grusomt, og det gør meget ondt på mig også. Hun er næsten stoppet med at håbe på gode nyheder nu, så jeg skal håbe for os begge, fortæller tvillingesøster Thea Mørk, der spiller i København Håndbold, til TV 2 Norge.

Nora Mørk har allerede siddet ude i otte måneder, efter korsbåndet røg i februar, men nu er det menisken, den er gal med. Og det kræver endnu en lang pause.

- Det er uden tvivl en snak om måneder. Det er totalt uaktuelt, at hun kommer til at spille før jul, er landsholdslæge Nils Leraands vurdering.

Alligevel er Mørk langt fra færdig med håndbolden ifølge hendes tvillingesøster.

- Jeg ved, at vi kommer til at se hende på banen igen. Der bor alt for meget i hende, til at hun stopper på den her måde. Det kan hendes hoved ikke klare, fastslår Thea Mørk.

Har genset alle kampe frem mod EM

Den nye skade koster samtidig deltagelsen ved den forestående slutrunde i Frankrig, hvor Norge indleder med et opgør mod Tyskland 1. december.

- Jeg var 99 procent sikker på, jeg skulle med til EM, men det var selvfølgelig for godt til at være sandt, lød det søndag fra Nora Mørk.

- Det er første gang, jeg mærker følelsen af at være knust, at miste modet og motivationen. Jeg ved ikke, hvordan den videre vej ser ud, for nu er jeg bare en håndboldspiller, der ikke spiller håndbold.

Skadens præcise omfang kendes endnu ikke, men nordmanden frygter selv, at hun må sidde ude i yderligere et halvt år.

Farvellet til EM må have gjort ekstra ondt Mørks minutiøse forberedelser taget i betragtning.

- Jeg vil tro, at jeg har genset alle de kampe, jeg har spillet de sidste to år. Så nu begynder jeg at være klar på at spille nogle nye kampe, sagde hun for nylig til NRK.

- Jeg er meget stædig og har, selvom jeg har været skadet, fortsat haft et indre drive til altid at ville være den bedste.

Efter planen udtager landstræner Thorir Hergeirsson den norske EM-trup 6. november.