Håndbold

Ubehagligt nyt for Danmark: Svensk stjerne gør comeback på landsholdet

Kim Ekdahl Du Rietz er klar til at gøre comeback på det svenske landshold JONATHAN NACKSTRAND / Scanpix Denmark

Et af svensk håndbolds største navne er tilbage på landsholdet inden VM-slutrunden i januar.

Når der til januar skal spilles VM-mellemrunde i Jyske Bank Boxen i Herning, bliver det med overvejende sandsynlighed med Danmark og Sverige som deltagere.

Og dermed modstandere.

Mandag formiddag blev mulighederne for en svensk sejr i naboernes interne stridighed forbedret. Betragteligt endda.

Her kunne det svenske medie SVT Sport nemlig berette, af PSG-spilleren Kim Ekdahl du Rietz vender tilbage på det svenske landshold.

Det blev officielt, da landstræner Kristján Andrésson senere præsenterede sin trup og dermed sendte en ubelejlig nyhed i retning af Nikolaj Jacobsens landshold.

- I vores øjne er Kim en verdensklassespiller både i forsvars- og angrebsspillet. Min tro og forhåbning er, at han kommer til at gøre vores hold endnu bedre og endnu sværere for modstanderne at besejre, siger Kristján Andrésson ifølge Aftonbladet.

- Kim har motivationen til endnu en satsning på landsholdet de kommende år, og det er det helt rigtige at udnytte det.

En besynderlig historie

Historien om Kim Ekdahl du Rietz er på mange en speciel fortælling. 

Som bare 25-årig mistede han lysten til landsholdshåndbold efter en svensk syvendeplads ved EM i Danmark. Derfor stoppede han på landsholdet i 2014.

I januar sidste år kom så endnu en overraskende udmelding fra bagspilleren; håndbold havde aldrig været hans kald.

Derfor skulle den på det tidspunkt igangværende sæson - 2016/17-udgaven - have været den sidste i hans karriere.

Og Kim Ekdahl du Rietz satte et slags punktum, da han sammen med Nikolaj Jacobsen og Rhein-Neckar Löwen vandt det tyske mesterskab for andet år i træk.

Beslutningen viste sig ikke at være endegyldig. For da den forsvarende tyske mesterklub i foråret 2018 kom i skadesproblemer, blev svenskeren indkaldt og overtalt til at tvære harpiks udover sine fingerspidser igen.

Det gik så godt, at karrieren fik nyt liv. 

Så fra denne sommer har Kim Ekdahl du Rietz repræsenteret håndboldsportens mest stjernespækkede trup i Paris Saint Germain.

Nu skal der måske skrives endnu et kapitel om svenskeren.

SVT skrev desuden, at endnu en 'Kim' kan være på vej til at gøre et opsigtvækkende comeback på landsholdet. For også den tidligere Kiel- og KIF Kolding København-stjerne, Kim Andersson, blev sat i forbindelse med endnu en omgang for de blågule, men det rygte viste sig ikke at holde.