Håndbold

Møllgaard vil ikke med til VM på yderste mandat

Henrik Møllgaard vil ikke være med på landsholdet for enhver pris. Han vil have spilletid.

Henrik Møllgaard er godt i gang med sin første sæson i dansk håndbold hos Aalborg efter fire år i udenlandsk håndbold hos blandt andre det franske storhold Paris Saint-Germain.

I samme periode var den 33-årige Møllgaard en sikker mand på holdkortet og en væsentlig del af det danske landshold. Men Aalborg-spilleren er ikke helt overbevist om, der stadig er en rolle og en plads til ham, når landstræner Nikolaj Jacobsen udtager sin første landsholdstrup efter sommerferien på mandag.

- Det bliver spændende. Det ser jeg da frem til. Nu er vi ved at være tæt på januar, og det er selvfølgelig spændende, hvad Nikolaj tænker frem mod den vigtige slutrunde på hjemmebane. Så jeg er meget spændt på, hvad der sker på mandag, fortæller Henrik Møllgaard til TV 2 SPORT.

Men den danske forsvarsspiller vil ikke være med til en VM-slutrunde på hjemmebane for enhver pris. Han vil have spilletid.

- Får jeg at vide inden, at jeg er med på yderste mandat og skal sidde længst ude på bænken, så tror jeg egentlig, at både Nikolaj og jeg er enige om, at det giver mere mening at have en anden type spiller med.

- Der er væsentligere ting for mig i livet nu. Havde jeg været 22 eller 26, så havde jeg da taget den chance for alt i verden. Det er ikke fordi, jeg på nogen måde er træt af at spille på landsholdet. Jeg tror, jeg har meget mere i mig endnu. Men får jeg at vide, at jeg skal bruge en januar på at sidde på yderste mandat og komme lidt ind for at aflaste... Det ved jeg godt, jeg ikke bliver tilbudt, for det tror jeg ikke, Nikolaj har nogen interesse i.

Ekspert tror, Møllgaard er med

Dermed åbner Henrik Møllgaard op for, at det kan ende med et landsholdsfarvel, inden Danmark spiller VM på hjemmebane i januar.

TV 2 SPORTs håndboldekspert Claus Møller Jakobsen tør ikke spå om, hvilken rolle Henrik Møllgaard går i møde på det landshold, Nikolaj Jakobsen skal have til at toppe til VM.

Han er dog overbevist om, at 33-årige Møllgaard er at finde i den trup, landstræneren præsenterer på mandag til EM-kvalifikationskampene mod Færøerne og Ukraine senere i oktober.

- Jeg tror, han er med i truppen. Der skete det ved EM i januar, at Møllgaard var starter, men endte med at ryge ud på bænken og blev mere en indskiftningsspiller. Så det bliver spændende at se, hvad Nikolaj tænker om ham nu, hvor Møllgaard er vendt tilbage til dansk håndbold.

Henrik Møllgards comeback til dansk håndbold har resultatmæssigt fået en fin start.

Efter de første syv kampe topper Aalborg Håndbold herreligaen med 12 point. Tirsdag aften vandt holdet med 31-22 over Mors-Thy.

Henrik Møllgaard debutterede på landsholdet tilbage i 2006. Siden da er det blevet til 120 kampe og tre medaljer. Heriblandt OL-guld i 2016.

Håndbold i tv i denne uge

  • Onsdag 18.30 EH Aalborg - København (k) TV 2 SPORT
  • Onsdag 20.30 TTH - BSV (m) TV 2 SPORT
  • Torsdag 19.30 SønderjyskE - Nordsjælland (m) TV 2 SPORT
  • Lørdag 16.10 Viborg - Herning-Ikast (k) TV 2