Håndbold

Holdkammerat så smerteramt Rej på tæt hold: - Det var helt forfærdeligt

Mai Kragballe begræder tabet af holdkammeraten Mia Rej, selvom hun står til at få mere spilletid i klubben.

København Håndbold var onsdag i aktion for første gang, siden klubbens største profil Mia Rej overrev sit forreste korsbånd i en Golden League-kamp.

Skaden til Rej fyldte da også meget i optakten til kampen mod oprykkerne fra Aalborg, fortæller København-spilleren Mai Kragballe. Især fordi de forsvarende mestre skulle vise, de kunne klare sig uden deres topscorer.

- Det har været specielt. Jeg tror også, det har sat et præg på, hvordan vi kom ind til kampen. Samtidig med det har vi haft nogle nederlag i bagagen, så der var lagt op til, at vi skulle komme ind som et hold og prøve og få den her sejr i hus, som ville betyde meget for Rej, siger playmakeren til TV 2 SPORT.

28-årige Mia Rej stod foran nogle vigtige måneder i sin karriere. I weekenden skulle hun spille Champions League for første gang, og en slutrunde var mulig til december.

I stedet krakelerede drømmene, da hun i lørdagens landskamp mod Polen udgik med store smerter i knæet og formentlig er færdig for sæsonen. Kragballe fik lov til at se hende i omklædningsrummet efter kampen, og det var et alvorligt syn.

- Det var helt forfærdeligt. Man kunne virkelig se, hun var i smerter. Det gjorde virkelig ondt i maven på én. Især når det er nogen, du har arbejdet sammen med i tre år som kollegaer. Du ønsker det bedste for personen. Når du så ved, hun har kæmpet i tre år, været igennem et skadesforløb før, står så tæt på en Champions League-debut og samtidig en eventuel slutrunde, er det helt utåleligt, fortæller København-spilleren.

Mere spilletid

København Håndbold brugte weekenden på at bearbejde tabet af deres topspiller, som flere gange har gået forrest med mange mål, når holdet har været presset i kampene.

- Jeg synes, vi har brugt de sidste 24 timer rigtig klogt på at vende det, så vi måske kunne få det lavet om til en motivation for, at vi andre så skulle være endnu mere en enhed og komme ud som et nyt hold. Det synes jeg også i store dele af kampen i dag (onsdag, red.), at vi beviser, vi kan.

Kragballe er selv en af de spillere, som skal træde frem i Rejs fravær. Med Rej ude af holdet kan hun se frem til mere spilletid.

- Det kommer helt sikkert til at være i en anden rolle, end jeg har været i før, hvor det har været meget komme ind og lave en god situation og så måtte vi se, hvad det blev til.

- Rej var så langt foran mig, men det giver selvfølgelig mig en større ro i, at jeg kan koncentrere mig mere om noget flow og spille nogle andre spillere op i stedet for kun at tænke, jeg skal ind og vise, jeg er god nok til at spille med, siger 20-årige Kragballe, som har spillet i klubben siden sommeren 2015.

København Håndbold vandt ligakampen over Aalborg med 37-29. Efter syv kampe har de otte point, hvilket rækker til en syvendeplads.