Holdkammerat så smerteramt Rej på tæt hold: - Det var helt forfærdeligt

Mai Kragballe begræder tabet af holdkammeraten Mia Rej, selvom hun står til at få mere spilletid i klubben.

K√łbenhavn H√•ndbold var onsdag i aktion for f√łrste gang, siden klubbens st√łrste profil Mia Rej overrev sit forreste¬†korsb√•nd i en Golden League-kamp.

Skaden til Rej¬†fyldte da ogs√• meget i optakten til¬†kampen mod oprykkerne fra Aalborg, fort√¶ller K√łbenhavn-spilleren Mai Kragballe.¬†Is√¶r fordi de forsvarende mestre¬†skulle vise, de kunne klare sig uden deres topscorer.

- Det har v√¶ret specielt. Jeg tror ogs√•, det har sat et¬†pr√¶g p√•, hvordan vi kom ind til kampen. Samtidig med det har vi haft nogle nederlag i bagagen, s√• der var lagt op til, at vi¬†skulle komme ind som et hold og pr√łve og f√• den her sejr i hus, som ville betyde meget for¬†Rej, siger playmakeren til TV 2 SPORT.

28-√•rige Mia Rej stod foran nogle vigtige m√•neder i sin karriere. I weekenden skulle hun spille Champions League for f√łrste gang, og en slutrunde var mulig til december.

I stedet krakelerede dr√łmmene, da hun i l√łrdagens landskamp mod Polen udgik med store smerter i kn√¶et og formentlig er f√¶rdig for s√¶sonen. Kragballe¬†fik lov til at se hende i omkl√¶dningsrummet efter kampen, og det var et alvorligt syn.

- Det var helt forf√¶rdeligt. Man kunne¬†virkelig se, hun var¬†i smerter. Det gjorde¬†virkelig ondt i maven p√• √©n. Is√¶r n√•r det er nogen, du har arbejdet sammen med i tre √•r som kollegaer. Du √łnsker det bedste for personen. N√•r du s√• ved, hun har k√¶mpet i tre √•r,¬†v√¶ret igennem et skadesforl√łb f√łr, st√•r¬†s√• t√¶t p√• en Champions League-debut og samtidig en eventuel slutrunde, er det helt ut√•leligt, fort√¶ller K√łbenhavn-spilleren.

Mia Rej udgik fra Golden League-kampen mod Polen med store smerter.
Mia Rej udgik fra Golden League-kampen mod Polen med store smerter. Foto: Norde Ernst Van / Ritzau Scanpix

Mere spilletid

K√łbenhavn H√•ndbold brugte weekenden p√• at bearbejde tabet af deres topspiller, som flere gange har g√•et forrest med mange m√•l, n√•r holdet har v√¶ret presset i kampene.

- Jeg synes, vi har brugt de sidste 24 timer rigtig klogt på at vende det, så vi måske kunne få det lavet om til en motivation for, at vi andre så skulle være endnu mere en enhed og komme ud som et nyt hold. Det synes jeg også i store dele af kampen i dag (onsdag, red.), at vi beviser, vi kan.

Kragballe er selv en af de spillere, som skal træde frem i Rejs fravær. Med Rej ude af holdet kan hun se frem til mere spilletid.

-¬†Det kommer helt sikkert til at v√¶re i en anden rolle, end jeg¬†har v√¶ret i f√łr, hvor det har v√¶ret meget komme ind og lave en god situation og s√• m√•tte¬†vi se, hvad¬†det blev¬†til.

- Rej var s√• langt foran mig, men det giver selvf√łlgelig mig en st√łrre ro i, at jeg kan koncentrere mig mere om noget flow og spille nogle andre spillere op i stedet for kun at t√¶nke, jeg skal ind og vise, jeg er god nok til at spille med, siger 20-√•rige Kragballe, som har spillet i klubben siden sommeren 2015.

K√łbenhavn H√•ndbold vandt ligakampen over Aalborg med 37-29. Efter syv kampe har de otte point, hvilket r√¶kker til en syvendeplads.