Håndbold

- Mestrene er ikke længere guldkandidat, vurderer ekspert

Efter Mia Rejs alvorlige knæskade tror TV 2 SPORTs håndboldekspert Trine Nielsen ikke længere på, at København Håndbold kan vinde DM-guld.

Mia Rej skreg af smerte, da hun i weekenden rev sit korsbånd over i Golden League-opgøret mellem Danmark og Polen. Skaden betyder en pause på 9 til 12 måneder, og hun kommer derfor formentlig ikke til at spille mere i denne sæson.

Med skaden mener TV 2 SPORTs håndboldekspert Trine Nielsen, at København Håndbold kan vinke farvel til medaljeforhåbningerne.

- Jeg synes faktisk ikke, at de stadig er guldkandidater. En ting er, at de mister en af deres helt store spillere, men de skal også få samlet holdet omkring nogle nye profiler.

- Jeg havde dem til at slutte på en tredjeplads, inden sæsonen gik i gang, og der tror jeg ikke på, at de når helt op, siger hun.

I denne sæson har Mia Rej spillet en helt afgørende rolle i København Håndbolds kamp for at forsvare sin DM-titel, ligesom hun har kunnet se frem til store kampe i Champions League. Derfor kan det blive en stor opgave at fylde skoene ud for playmakeren.

- Mia Rej var den altoverskyggende motor på det her København-mandskab. Det tager selvfølgelig noget tid at se, hvem der kan gå ind og løfte den her opgave. Der skal være nogen, der træder ud af den rolle, de har haft indtil nu og er klar til at overtage den, tilføjer Trine Nielsen, der peger på Mai Kragballe som den oplagte afløser for Mia Rej.

Træner: - Rej har været central for os

Onsdag aften vandt København Håndbold med 37-29 over EH Aalborg i sin første kamp siden Mia Rejs skade.

I hovedstaden ærgrer de sig over at skulle undvære profilen, men kigger nu på andre muligheder.

- Det er voldsomt ubarmhjertigt for Mia Rej med det, hun går glip af nu. Men bliver en spiller skadet, så skal man jo se på de muligheder, man har tilbage, og det har vi gjort. Så der er noget mere spilletid at fordele, fordi Mia Rej har været så central for os, siger træner i København Håndbold Claus Mogensen til TV 2 SPORT.

Selvom der ikke er tvivl om, at Mia Rej har været vigtig for det københavnske mandskab, så vil træneren ikke sænke ambitionerne endnu, når det kommer til at blande sig i toppen af den danske lige.

- Tiden må vise, hvordan det udvikler sig i forhold til det danske mesterskab. Lige nu så er vi et stykke fra det. Det er ikke på grund af vores angrebsspil, hvor Mia Rej har været enormt central, men vores forsvarsspil. Så det er der, at vores største opgave ligger.

Næste kamp for København Håndbold er på lørdag, hvor de i Champions League møder franske Brest Bretagne.