Håndbold

Herning-Ikast henter norsk landsholdsspiller til stregen

Vilde Ingeborg Johansen, i midten med nummer 13, i aktion for Larvik. Attila Kisbenedek / Scanpix Denmark

Ifølge TV 2 SPORTs oplysninger får Herning-Ikast Håndbold i næste sæson en norsk profil som makker til Sarah Iversen på stregspiller-positionen.

Det er jul i december. Skærtorsdag kommer før langfredag. Persillesovs spises til stegt flæsk.

Og de første klubskifter til den kommende håndboldsæson er begyndt at falde på plads her i efteråret. Sådan er det bare. I år er ingen undtagelse. 

For ifølge TV 2 SPORTs oplysninger har Herning-Ikast Håndbold sikret sig den første forstærkning til den sæson, der indledes i august næste år.

Klubben har skrevet kontrakt med stregspilleren Vilde Ingeborg Johansen, som de henter hos Tertnes i hjemlandet.

Johansen er 24 år og har gået i Larviks håndboldskole, indtil hun sidste sommer forlod traditionsklubben for at få mere spilletid.

I Herning-Ikast Håndbold skal Vilde Ingeborg Johansen først og fremmest duellere med den danske landsholdsspiller Sarah Iversen om spilletid.

Nordmanden er noteret for tre A-landskampe og var i den forgangne weekend samlet med det norske udviklingslandshold til to kampe mod Danmark.

Vilde Ingeborg Johansen begyndte i øvrigt først at spille håndbold, da hun som 12-årig - sammen med resten af familien - vendte hjem til Norge efter at have boet en årrække i Kenya.

TV 2 SPORT har været i kontakt med den danske ligaklub, der ikke ønsker at kommentere sagen.