Håndbold

Massiv uro i ligaklub: Cheftræner siger op i mistillid til ledelsen

Kristian Kristensen har sagt op i Herning-Ikast Håndbold og stopper senest til sommer, erfarer TV 2 SPORT.

Du kan se Viborg HK mod Herning-Ikast Håndbold på TV 2 og TV 2 PLAY.

Der er massiv uro i håndboldklubben Herning-Ikast Håndbold (HIH). 

Ifølge TV 2 SPORTs oplysninger har cheftræner Kristian Kristensen sagt op. Årsagen er mistillid til klubbens ledelse, erfarer TV 2 SPORT fra flere kilder. 

Mistilliden skyldes ifølge kilderne, at HIH-ledelsen har holdt informationer tilbage for Kristian Kristensen om et møde, som klubben har haft med mestertræneren Claus Mogensen fra København Håndbold. Det har handlet om at overtage trænersædet i Herning-Ikast næste sommer. 

TV 2 SPORTs kilder fortæller, at ledelsen afviste enhver kontakt til Claus Mogensen, da Kristian Kristensen første gang spurgte til rygter om et møde. Siden erkendte HIH-ledelsen dog, at klubben faktisk har holdt møde med København-træneren. 

Det er den manglede oprigtighed fra ledelsen, som ifølge TV 2 SPORTs oplysninger har ført til, at Kristian Kristensen har opsagt sin stilling. På grund af et opsigelsesvarsel i trænerens kontrakt stopper han dog formentlig først til sommer, hvor hans kontrakt står til at udløbe. 

Det er skidt for det omdømme, som Herning-Ikast værner om

Bent Nyegaard, håndboldekspert TV 2 SPORT

- Det er helt vanvittigt

TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard beskriver det som 'rigtig, rigtig dårlig ledelse', at Kristensen selv skal finde ud af det.

- Det er skidt for det omdømme, som Herning-Ikast værner om. Jeg synes, at det er skidt for håndbolden generelt, at man har en ledelse, der går bagom ryggen på en cheftræner. En cheftræner er trods alt så højt placeret i hierarkiet, at man må forvente, at der bliver kommunikeret til ham, hvis der er noget, man er utilfreds med, siger TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard.

- Det er helt vanvittigt, at Kristian Kristensen i det her tilfælde ad omveje skal finde ud af, at de er i gang med at forhandle med en træner om et job, som han i øjeblikket besidder. Det kan man ikke være bekendt.

Hvad tænker du om, at han siger op på baggrund af det?

- Fuld honnør fra mig. Det kan jeg levende sætte mig ind i. Det er jo ikke rart i den situation, og jeg er spændt på at se, hvad der sker i de kommende uger, siger Bent Nyegaard.

Hverken Kristian Kristensen eller Herning-Ikast Håndbolds direktør Jakob Mølgaard har ønsket at kommentere oplysningerne. 

Claus Mogensen, der bor i Skanderborg, har ikke reageret på TV 2 SPORT's henvendelse.