Håndbold

Jacobsen udtager erstatning for skadet ligatopscorer

Landstræner Nikolaj Jacobsen har valgt at erstatte GOG-profilen Lasse Møller, der mandag aften har fået sit knæ scannet.

Nikolaj Jacobsens landsholdstrup havde ikke engang været præsenteret i ni timer, inden landstræneren blev tvunget til at foretage en ændring.

GOG-profilen Lasse Møller, der måtte udgå med en skade søndag aften, har nemlig meldt afbud. Det til trods for at de første meldinger fra en scanning faktisk er positive.

- Det er rigtig ærgerligt, for Lasse har måske været den største profil i den danske liga i den her sæson. Det er ærgerligt, han ikke kan deltage, og nu må vi se, hvad scanningen viser. Men inden for 14 dage bliver han ikke klar, siger landstræner Nikolaj Jacobsen til TV 2 SPORT i håndboldmagasinet 3-meter.

Landstræneren har i stedet udtaget Berlin-backen Jacob Holm, der har en fortid i Ribe-Esbjerg.

- Jacob Holm har spillet godt i Berlin. Han har været med omkring landsholdet de sidste mange gange, og han har nogle af de kvaliteter, vi synes er spændende at bruge. Han er dygtig i mand-mand-spillet og har et godt skud.

Dermed er Nikolaj Jacobsens landsholdstrup til EM-kvalifikationskampene mod Ukraine og Færøerne igen oppe på 19 spillere, selvom der kun er plads til 16 spillere på holdkortet.

Blandt de 19 navne finder man ikke Michael Damgaard, som ellers har spillet med ved de seneste slutrunder. Det skyldes, at Damgaard stadig ikke er kommet sig 100 procent over sin knæskade.

- Michael har været gennem et langt forløb med hans knæ, og han har ikke deltaget i opstarten i Magdeburg. Han har ikke spillet så meget, og derfor ville det ikke være fair at sende ham ind i en landsholdsuge med mange træninger og kampe. Det er vigtigere, han følger det forløb, der er lavet til ham i Magdeburg, slutter Nikolaj Jacobsen.

Samlingen sidst i oktober er den sidste, inden VM-truppen skal udtages.

Kampene mod Ukraine og Færøerne spilles i henholdsvis Aarhus og Skjern den 24. og 27. oktober.