Håndbold

René Toft får ny træner i Veszprem

David Davis startede sin trænerkarriere i makedonske RK Vardar, hvor han var ansat fra 2014-2018.  Attila Kisbenedek / Scanpix Denmark

Det bliver spanske David Davis, der tager over i den ungarske storklub Veszprem, som i sidste uge fyrede Ljubomir Vranjes.

For første gang siden 2007 vandt Veszprem ikke det ungarske mesterskab, og efter en blandet sæsonstart fyrede klubben svenskeren Ljubomir Vranjes.

Nu er klubben så klar med den nye cheftræner.

Det bliver den tidligere spanske landsholdsspiller David Davis, der overtager tøjlerne hos de ungarske giganter.

- Velkommen i Veszprem træner Davis (David, red). Vi ønsker ham held og lykke som ny cheftræner for vores hold, skriver Veszprem på klubbens hjemmeside.

I 1995 startede David Davis sin aktive karriere i spanske Granollers, og han sluttede i FC Porto i 2013.

David Davis var en del af det spanske landshold, som blev verdensmestre i 2005.

Den 41-årige spanier startede sin trænerkarriere som assistent for Raul Gonzales i RK Vardar. Samtidigt stod han i spidsen for klubbens kvindehold, og han har senest stået i spidsen for det egyptiske landshold.

Nu skal han stå i spidsen for det stjernespækkede ungarske hold, som har danske René Toft Hansen med på holdet. Fra næsten sæson får klubben også Rasmus Lauge i truppen.

Veszprém blev i den forgangne sæson nummer to i den ungarske liga efter ti mesterskaber i træk, mens klubben højst overraskende blev slået ud i ottendedelsfinalen i Champions League af Skjern.

I denne sæson har Veszprém med Vranjes ved roret kun vundet én ud af tre kampe, hvor de seneste to er blevet tabt.

Inden Ljubomir Vranjes kom til, havde klubben fire år i træk spillet sig frem blandt de fire sidste i Champions League. Og det er nu Davis opgave at få Veszprem tilbage i det fineste selskab.