KIF Kolding leverer kæmpe overraskelse i klassiker

KIF Kolding gik ind til ligakampen mod Skjern som undertippede. Det modbeviste de med en 31-28-sejr på udebane i den jyske klassiker.

Der var på forhånd lagt op til, at Skjern Håndbolds forsvarende danske mestre skulle hente sin tredje ligasejr i træk, da KIF Kolding onsdag aften kom på besøg.

Men KIF Kolding ville det anderledes. De to hold fulgtes ad i en rodet første halvleg med mange fejl. Koldingenserne kunne gå til pause med en smal føring på 13-12.

I anden halvleg var det overraskende Lars Frederiksens KIF Kolding-mandskab, der løb fra Skjern. Der blev skåret ned på de tekniske fejl, og specielt Skjerns forsvar lignede ikke det, der var medvirkende til, at de grønblusede kunne løfte DM-pokalen sidste sæson.

KIFs Kasper Irming lod til at score efter behag og blev kampens topscorer med ni mål. Da udeholdet med 12 minutter tilbage bragte sig foran med syv mål, var kampen reelt afgjort. Til sidst sluttede det hele 31-28.

- Det er tæt på at kunne kaldes en sensation. Det er specielt måden, det sker på. Det er sjældent, man ser et Skjern-mandskab, der ikke er klar til at tage fighten op. Vi ser et KIF-hold, der vil det meget mere, sagde håndboldekspert Bent Nyegaard mod slutningen af kampen.

KIF Kolding henter deres bare anden sejr i sæsonen og kravler med de to point op på ligaens niendeplads. Skjern Håndbold fortsætter deres ujævne sæsonstart og ligger efter otte kampe fortsat nummer syv.

I Champions League går det dog noget bedre for de forsvarende danske mestre - klubben ligger tre’er i gruppen efter fire kampe og møder Mikkel Hansen og PSG på søndag i Skjern.