Håndbold

Møllgaard langer ud efter topkamp - dommerne snakker for meget

Aalborgs Henrik Møllgaard var meget utilfreds med dommernes niveau i kampen mellem Aalborg og BSV. De var dårligt forberedt, mener han.

I topkampen mellem Aalborg Håndbold og Bjerringbro/Silkeborg slog det flere gange gnister mellem de to holds spillere.

Efter kampen lagde Aalborg Håndbolds bagspiller Henrik Møllgaard ikke skjul på sin utilfredshed med kampens rutinerede dommerpar, Mads Dahl Hermann og Jesper Madsen, som efter hans mening ødelagde Aalborg Håndbolds mulighed for at tage sejren. Nordjyderne tabte 29-28 til Bjerringbro/Silkeborg.

- Jeg synes, at de kommer skidt i gang, og så gennemfører de det ved bare at dømme dårligt resten af kampen. Når vi så selv har to perioder, der er så dårlige, at det er dommerne, der skal være med til at afgøre det, så bliver det desværre for dyrt i dag. Så blev hver eneste lille ting til sidst så afgørende, at vi ikke kunne hente BSV, siger Henrik Møllgaard til TV 2 SPORT.

Hos Elitedommerudvalget udtaler de sig ikke om konkrete kampe, men formand for udvalget, Bjarne Munk Jensen, siger, at udvalget tager kritikken til efterretning.

- Det, som Møllgaard har oplevet, kan vi jo ikke tage fra ham. Om dommerne tog fejl, eller om de holdt linjen, det kan jeg ikke udtale mig om. Men vi kigger selvfølgelig på, om der er noget, vi kan gøre bedre, siger han. 

For meget snak i dansk håndbold

Henrik Møllgaard, der skiftede hjem til dansk håndbold efter tre år i Paris, mener, at der er for meget snak i dansk håndbold, og at de danske dommere ikke er lige så gode til at finde en linje, som dommerne i udlandet.

- Jeg oplever måske, at der er mindre palaver i udlandet – også i de europæiske kampe. Der er ikke så meget snak. De er dygtige til – selv på en dårlig dag – at få rettet ind og få ramt et eller andet niveau, hvor det så bliver sådan. 

Den danske dommerstand er rigtig, rigtig høj

Bjarne Munk Jensen, formand for Elitedommerudvalget

Formanden for Elitedommerudvalget erkender, at det både kan have fordele og ulemper, at spillere og dommere får et kendskab til hinanden, når de samme dommere dømmer de samme spillere. 

- Det er jo rigtig godt, at man kender hinanden og ens temperament. Den viden er rigtig god at have. Omvendt har relationer det også med at give en hæmning. Det kan være en Møllgaard, der brokker sig. Ifølge spillereglerne så skal han have en straf. Men nu kender man Møllgaard, og man skal måske dømme ham igen om en måned, og så gider man måske ikke lave en konflikt, siger han. 

Derfor mener formanden, at det i nogle tilfælde kan give fejldomme. Alligevel mener han dog ikke, at der er et generelt problem med kvaliteten af de danske dommere.

- Jeg synes egentlig, at vi er rigtig godt kørende. Vi har nogle, der dømmer VM-finaler, og vi har nogle, der dømmer Champions League-finaler. Så er det jo et udtryk for, at den danske dommerstand er rigtig, rigtig høj. Og jeg synes ikke, at der er himmelvid forskel på vores topdommerpar og vores midterpar i ligaen, siger formanden for Elitedommerudvalget. 

Nyt system minimerer fejl

For at minimere dommerfejlene tog Elitedommerudvalget sidste år klippeprogrammet Dartfish i brug, som dommerne bruger til at evaluere efter hver kamp.

Her sidder en observatør ved dommerbordet, hvor han mærker kontroversielle situationer op, som dommerne så efterfølgende kan kigge igennem. 

- Det er en helt unik mulighed for at diskutere de situationer, der er. Og her er spillerene og trænerne mere end velkomne til at se de situationer og diskutere dem, siger Bjarne Munk Jensen.

I slutningen af oktober er der møde med Elitedommerudvalget, DHF's bestyrelse, trænere og spillere, hvor det bliver debatteret, hvordan sporten kan gøres endnu bedre, fortæller Bjarne Munk Jensen.