Håndbold

Øris med 'kongekasse' bag om ryggen: - Har jeg aldrig gjort før

Nikolaj Øris blev BSV-topscorer med syv mål i topopgøret mod Aalborg, men én scoring skilte sig ekstra meget ud i sejren på 29-28.

- En kongekasse af Øris. Hvordan i alverden fik han den smidt ind? Det var en af de vilde.

Udbruddet fra TV 2 SPORTs håndboldkommentator Thomas Kristensen var ikke til at tage fejl af, da Bjerringbro-Silkeborgs Nikolaj Øris onsdag leverede en kandidat til årets mål.

- Det er imponerende. Fuldstændig ude af balance og bagom ryggen. Og Säverås (Aalborg-målmand, red.) er fuldstændig overrasket, tilføjede eksperten Peter Bruun Jørgensen.

Kort inde i anden halvleg kom højrebacken væsentlig længere ud i banen, end han normalt gør, når han afslutter. Samtidig blev han kantet af Aalborgs Frederik Bech Jensen, så Øris drejede 180 grader rundt i luften og landede hårdt ned på lænden.

Mens han hang i luften formåede han alligevel på imponerende vis at sende bolden kontrolleret af sted bagom ryggen, så den svævede over skulderen på Aalborgs målmand og ind i nettet.

- Jeg har aldrig lavet sådan en scoring før.

- Skube kører på, og så ender jeg pludselig i en halv-spids vinkel. Da jeg hopper ind over, bliver jeg kantet af fløjen. Jeg føler jo selv, jeg hænger halvanden meter oppe i luften og drejer rundt, og så smider jeg den bagom ryggen i håb om det bedste, lød det efter kampen fra en glad BSV-back.

En times tid efter kampen var der allerede mange i JYSK Arena, der havde bemærket detaljen, mens hovedpersonen selv havde et erklæret mål om at nå hjem og se scoringen inden sengetid.

- Der er mange, der har sagt, det er et godt mål, men jeg har ikke selv set det endnu, for jeg blev kantet ret hårdt og drejer rundt. Så jeg ser ikke, hvad der sker. Jeg tænker bare, jeg prøver at kaste den af sted, tilføjede Øris.

Aalborgs Frederik Bech Jensen fik i øvrigt to minutter på bænken for at kante Øris.

Bjerringbro-Silkeborg lægger sig med sejren i front af Herreligaen med et enkelt point ned til GOG og Aalborg. Herunder kan du se afgørelsen på kampen, hvor også Nikolaj Markussen meldte sig på banen med en ganske imponerende scoring:

Nikolaj Markussen bragte hjemmeholdet i front med 29-27 med ét minut tilbage, da han bragede et langskud op i hjørnet og reelt afgjorde kampen. Video: TV 2 SPORT