Håndbold

Nora Mørk opereret igen - ude i et halvt år

Den norske håndboldstjerne er blevet opereret i sin menisk, og det holder hende nu ude i seks måneder.

Nora Mørk var stort set tilbage i træning efter den korsbåndsskade, hun pådrog sig i februar, inden det så gik galt igen - denne gang med menisken.  

Derfor er hun fredag blevet opereret igen.

Og håndboldstjernens skade er så slem, som hun havde frygtet. For ifølge den norske landstræner, Thorir Hergeirsson, betyder det nu en pause på seks måneder.

- Det er et resultat af, at hun har spillet håndbold over lang tid. Nu må vi hjælpe og støtte hende. Det er de bedste folk, der har foretaget operationen. Hun har adgang til de bedste folk til at genoptræne. Det er det, vi som landshold kan gøre, for at hun kan komme tilbage, siger han til TV 2 Norge.

Landstræneren må derfor se bort fra Nora Mørk et godt stykke tid. 

- Det er vigtigt for Nora at bruge tid på at tænke på andre ting end håndbold. Hun må tage en uge ad gangen og have som mål at være klar til næste sæson. Jeg håber, at hun kigger fremad og har lyst og kræfter til at kæmpe sig tilbage endnu engang, siger Thorir Hergeirsson.

Havde håbet på EM

Da Nora Mørk rev sit korsbånd over i februar, begyndte hun en lang genoptræning, hvor målet var at blive helt klar til EM-slutrunden i Frankrig i december. 

Da meniskskaden opstod, frygtede hun det værste, og nu er hendes bange anelser blevet en realitet. 

- Det er første gang, jeg mærker følelsen af at være knust, at miste modet og motivationen. Nu ved jeg ikke, hvordan den videre vej ser ud, for nu er jeg bare en håndboldspiller, der ikke spiller håndbold, sagde hun, før hun kendte omfanget af skaden. 

Den norske stjerne har tre gange været med til at sikre Norge EM-guld, mens hun også har vundet både VM-guld og OL-bronze.

EM i Frankrig starter den 29. november.